LA RECEPTA TRADICIONAL
Canelons de pollastre de pagès rostit de Nandu Jubany
Nandu Jubany ens dóna la recepta tradicional d'aquest emblemàtic plat nadalenc
canelon-jubany
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- Un pollastre de pagès d’uns dos quilos
- Tres tomàquets madurs petitets i pelats
-Un gra d’all
- Dues cebes de Figueres petites
- Un manat d’herbes
- 75 ml de vi ranci
- 50 ml de conyac
- 25 ml d’oli d’oliva de 0,4º
- 100 g de pa de pagès en llesques gruixudes
- 125 ml de llet
Per a la beixamel:
-1 l de llet
- 40 g de farina
-40 g de mantega
- 50 g de ceba de Figueres
- Un rajolí de vi ranci
- Un rajolí de conyac
- Nou moscada acabada de ratllar
- 16 plaques de pasta d’ou bona
- 150 g de parmesà acabat de ratllar ben fi
- 25 g de mantega
ELABORACIÓ
Per al pollastre rostit:
1. Tallem l’au a quarts.
2. Posem el pollastre al foc en una cassola amb oli d’oliva i el greix del seu interior. L’anem rostint a poc a poc durant uns 40 minuts.
3. A continuació, hi afegim les cebes, els alls i les herbes, i ho seguim rostint tot fins que s’hagi daurat.
4. Hi afegim el tomàquet. Una vegada s’hagi begut tota l’aigua, el flamegem amb el conyac i el vi ranci. Deixem que es redueixi i hi afegim aigua de tant en tant, procurant que es dauri i no quedi sec (és molt important treure el greix sobrant). Quan estigui tendre, ho rectifiquem de sal i pebre.
5. El desossem i el trinxem amb la màquina de picar carn, juntament amb les verdures i una mica del suc de la cassola però procurant no posar-hi greix.
6. Acabem passant pa remullat amb la llet per fer més sucosa la farsa. Ho rectifiquem de sal i pebre.
Per a la beixamel:
1. Posem a bullir la llet.
2. En una altra cassola, hi posem la mantega i la ceba picada petita. Ho coem sense que agafi color, hi afegim la farina i ho daurem una mica. Hi afegim la llet calenta remenant amb un batedor perquè no hi quedin grumolls.
3. Ho deixem bullir lentament uns 10 minuts, hi afegim vi ranci i conyac, i deixem que bulli un parell de minutets més. Ho colem, hi afegim una mica de nou moscada i ho rectifiquem de sal i pebre blanc.
MUNTATGE I ACABAT DEL PLAT
1. Fem els canelons bullint bé la pasta perquè estigui al dente.
Notícies relacionades2. Els posem en una safata untada amb mantega i els cobrim amb la beixamel. Hi afegim el formatge ratllat i petits daus de mantega.
3. Els fiquem al forn uns 10 minuts a 220 graus. Quan estiguin daurats, els servim i hi aboquem per sobre el suc del rostit.
- El Music Tech Hub concentra 100 ‘start-ups’ de tecnologia musical
- La lupa Araujo i el Barça se separen
- El més alt de la Vall d’Aran El poble de Catalunya que recomana ‘National Geographic’: amb cases de pedra, moltes flors i unes vistes espectaculars del Pirineu
- Joan Baltà, director de Barcelona Sagrera Alta Velocitat: "L’estació de la Sagrera encara necessita sis anys més d’obres"
- Crisi per la gestió del temporal Vilaplana va acostar Mazón amb el seu cotxe fins al Palau el 29-O
- Successos Els Mossos alerten de la "reinvenció" dels qui cultiven marihuana: amb una despesa de 6.000 euros se n’obtenen 24.000
- Desmantellen des d’Alacant una granja de mòbils que enviava 2,5 milions d’SMS al dia per a ciberestafes
- ACTUALITAT BLAUGRANA Laporta respon a la fi a Florentino: «El Madrid té barcelonitis i una mania persecutòria contra la millor època del Barça»
- ARAUJO, ABSENT DOS DIES Flick reclama que el Barça es reivindiqui davant l’Alabès
- Acte amb Foment del Treball Feijóo demana als empresaris catalans que pressionin Junts per a una moció de censura: «No em falten ganes, em falten vots dels seus»
