Dolça rebel·lia
Les coques de Sant Joan més originals per revolucionar la revetlla
Les pastisseries es reinventen amb peces creatives i sorprenents a base de sabors nous, presentacions trencadores i ganes de marcar tendència
Aquestes són les millors coques de Sant Joan de Catalunya del 2025
Aquestes són les 50 millors pastisseries de Catalunya del 2025

Torrija, BruÌleÌe, Llardons LAtelier /
Les coques continuen sent el cor dolç d’una nit que convida a compartir: Sant Joan. I tot i que, segons el Gremi de Pastissers, les clàssiques continuen sent les favorites –de llardons, fruita confitada, crema o nata–, també hi ha una explosió de novetats pensades per satisfer clients curiosos, ‘foodies’ i noves generacions que busquen sorprendre i deixar-se sorprendre. Les pastisseries aposten per la innovació, perquè la revetlla també és una ocasió per lluir-se, marcar tendència i crear productes que es comparteixin tant a la taula com a les xarxes socials. Això sí, hi ha una cosa que totes les propostes tenen en comú: el respecte pel producte, l’ofici artesà i les ganes d’emocionar. ¡Que comenci la festa!

La coca tropical de Carrió. /
La coca tropical (Oriol Carrió)
Una de les coques més evocadores de l’any és la de Carrió (Bailèn, 216). Brioix clàssic farcit de cremós de coco i ‘ganache’ de xocolata amb fruita de la passió. Rematada amb punts de mango infusionat amb fava ‘tonka’, ratlladura de llima i menta fresca. Tropical, elegant i molt actual. Tota una (molt grata) sorpresa.

Els gelats de coca de Sant Joan de Delacrem. /
El gelat de coca de Sant Joan (Delacrem)
Massimo Pignata, mestre gelater de Delacrem (passeig de Sant Joan 59; Enric Granados, 15, i Muntaner, 53), torna a oferir les seves particulars reinterpretacions del dolç de la revetlla: un gelat de coca de llardons i un altre de coca clàssica, disponibles en els seus tres punts de venda. Una forma refrescant i deliciosa de viure la revetlla en cucurutxo o terrina.

La coca de pistatxo de Hofmann. /
La massa farcida de pistatxo i cítrics (Hofmann)
El pistatxo està de moda, i aquí, en la seva màxima expressió. Lareconeguda pastisseria Hofmann(Flassaders, 44) sorprèn amb una coca de massa esponjosa farcida de ‘gianduja’ de pistatxo i matisos de ‘yuzu’. Està acabat amb glas cruixent, crumble de pistatxo i daus de taronja confitada.

La coca pintada de vermell de Natcha. /
La coca de massa de croissant pintada de vermell (Natcha)
El concurs que distingia la Millor Coca de Sant Joan 2025, la pastisseria Natcha (avinguda de Sarrià, 45) ha sigut la vencedora en la categoria creativa. Amb massa de croissant pintada de vermell, ‘frangipane’ de coco, cremós de mascarpone, llima i melmelada de gerd, decorada amb fruita fresca. Claudio Sandino firma aquesta joia.

La coca Selva Negra de Vallflorida. /
Les coques de pistatxo, de pasta de full de croissant i Selva Negra (Vallflorida)
Aquest anyLluís Costa llança tres novetats a Vallflorida (carretera de Montseny, 12, Sant Esteve de Palautordera): coca de pistatxo amb compota de taronja i galeta cruixent; coca de pasta de full de croissant amb crema de mantega, i coca Selva Negra, amb crema de xocolata de Veneçuela, compota de cirera i nata de vainilla. Artesania i creativitat a cada peça.

La ‘cocapastís’ de formatge de Jon Cake. /
La ‘cocapastís’ de formatge (Jon Cake)
Una picada d’ullet entre dos mons a Jon Cake (Assaonadors, 29): la coca tradicional versió pastís de formatge. És una col·laboració amb la pastisseria Carrió. Dos grans d’aquest món fusionen així les seves dolces respectives per a unes postres que són la bomba. Brioix llarg fermentat amb fruites confitades, convertit en base per a un pastís de formatge amb matisos clàssics. Un ‘hit’ que torna després de l’èxit d’anys anteriors.

La coca de pistatxo i cirera de Bubó. /
La coca de pistatxo i cirera (Bubó)
Des del Born, Bubó (Caputxes, 10) presenta la seva aposta: massa suau, compota de cirera natural i ‘topping’ de pistatxo. Estètica, acolorida i amb l’equilibri just entre acidesa i dolçor. Lleugera, elegant i perfecta per tancar una nit de foc i dolçor amb la gran tendència del moment: el pistatxo.

La coca de Pasté. /
La cremosa coca ‘cheesecake’ (Pasté)
Especialistes en pastissos de formatge, la pastisseria de Gràcia Pasté (plaça del Diamant, 4) llança un cremós ‘cheesecake’ amb base de galeta i el sabor d’una coca de Sant Joan. Textura sedosa i notes clàssiques que emocionen.

La coca de llimona, alfàbrega i oli d’oliva de Brunells. /
La coca de llimona, alfàbrega i oli d’oliva (Brunells)
Notícies relacionadesUna pastisseria centenària no deixa d’innovar. A Brunells (Princesa, 22), l’estrella d’aquest any és la seva coca de brioix amb llimona, alfàbrega i oli d’oliva. Fresca, mediterrània i sorprenent. Creació de Miquel Chamorro, que ja va guanyar el premi a la Millor Coca Creativa 2024.

La Coca Torrija de L’Atelier. /
La Coca Torrija (L’Atelier)
Com si es tractés d’una cita anual amb l’avantguarda dolça, els pastissers Eric Ortuño i Ximena Pastor, al capdavant de L’Atelier, presenten les seves cèlebres coques creatives, reinterpretacions que tenen gust d’història però es vesteixen de contemporaneïtat. Entre les més celebrades, destaquen la Coca reus, la Tatin i, com a gran novetat de la temporada, la Coca Torrija: un brioix tendre, embegut en una crema infusionada amb taronja, canyella i llimona,coronat amb una provocadora capa de gema cremada.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- L’incendi de Paüls marca el pitjor inici d’estiu des del 2010
- Successos Mor un jove en caure des de la segona planta del centre comercial Maremagnum de Barcelona
- A Bèrgam Un home mor succionat pel motor d’un avió que s’havia d’enlairar cap a Astúries des d’un aeroport de Milà
- Animals marítims ¿Què és el peix escorpí present a les platges d’Espanya i què s’ha de fer si et pica?
- Cas Koldo El jutge investiga contractes «manipulats» de Pardo de Vera després que l’UCO trobés a casa seva documents sobre el ‘pelotazo’ de les mascaretes
- Tragèdia a l'aeroport El relat dels viatgers de l'avió que va succionar un home a Milà, ja aterrats a Astúries: "Va venir corrent, va passar per sota i vam sentir una vibració molt forta"
- Els Oscars de les sèries Les millors sèries d’aquest any: coses que els Emmy 2025 no haurien d’oblidar
- Afecta 3.200 hectàrees L’incendi de Paüls ja té estabilitzat el 90% del seu perímetre
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Compareixença al Congrés Sánchez es presenta com un «polític net», rebutja llançar la tovallola i ofereix als socis l’«impuls més gran contra la corrupció»