Trio genial
El llibre que ha ajudat els Roca a preparar el futur d’El Celler de Can Roca
A ‘CCR. Cuina, Consciència i Reflexió’, analitzen què han fet en l’última dècada per saber com afrontar els pròxims reptes
Joan Roca: «El Celler de Can Roca continuarà obert almenys 10 anys més»
La silenciosa celebració dels 35 anys d’El Celler de Can Roca

29894200 59 /
Els germans Roca estudien el futur d’El Celler de Can Roca com ja havien reconegut a principis d’aquest el 2023 i ho fan des d’una anàlisi dels seus deu últims anys de treball, que han plasmat en el llibre ‘CCR. Cuina, Consciència i Reflexió’.
L’edició en català acaba de sortir i tots tres l’han presentat aquest dimarts a Girona, la seva ciutat, on només han confirmat que continuen plantejant-se el camí a recórrer a partir d’ara amb alguna mínima pista tecnològica.
Josep Roca, el sommelier, ha sigut el que s’ha referit a les possibilitats que es deriven de novetats com la intel·ligència artificial i de l’evolució de les xarxes socials.
Segons ha explicat, els clients que arriben a El Celler de Can Roca tenen molt coneixement sobre els tres germans, però ells també en tenen ara sobre aquestes persones pel rastre que deixen a través de les seves publicacions a internet.
Aquesta informació permet en el seu cas un «maridatge de gran precisió» al casar vins i menjar, ja que pot adaptar-lo de manera personal als gustos d’uns individus concrets.
Una masia per investigar
Tot el desenvolupament d’aquest full de ruta és el que treballen els germans i, per fer-ho, han plasmat al llibre que presenten aquells 10 anys amb projectes portats a la realitat com la masia on investiguen.
Notícies relacionadesEl xef Joan Roca ha remarcat, a més, que la pandèmia els va ajudar a tenir temps per plantejar-se el futur, «tot i que soni bèstia», i el seu germà Jordi ha desgranat entre bromes la tasca d’anàlisi conjunta que porten a terme els tres germans per fer el salt endavant del que serà el restaurant en els pròxims anys.
‘CCR. Cuina, Consciència i Reflexió’ (Montagud Editores), que també es publica en anglès, conté receptes, però il·lustra també el procés creatiu d’El Celler de Can Roca.
- Laura Lobo, advocada experta en herències: “No s’ha de donar per fet que els nebots hereten del tiet solter i sense fills”
- Marc Márquez passa pel quiròfan i es complica la seva reaparició
- Doncs no va ser en directe
- Solidaritat amb Palestina ¿La vaga del 15 d’octubre per Palestina segueix endavant després de l’acord de pau? Sí, i aquests són els serveis mínims
- Nou estadi L'adjudicació de les obres al Camp Nou sota sospita
- Contra Sánchez Junts no descarta una moció de censura «instrumental» sense Feijóo com a candidat
- Informe tècnic El Fòrum Econòmic Mundial assenyala les 10 tecnologies amb més potencial per fer front al canvi climàtic
- FUTBOL El virus FIFA complica el clàssic al Barcelona i juga a favor del Reial Madrid
- CRISI CRIBRATGE L’Antonio, afectat per errades del cribratge del càncer de còlon a Andalusia: «Vaig esperar quatre anys els resultats»
- CAS CERDÁN-ÁBALOS L’empresària que va assegurar haver portat bosses amb efectiu Ferraz no declara al Senat, però ratifica que va entregar 90.000 euros al PSOE