Frescos i divertits
¡Visca el gelat! Això sí, que sigui original
Són moltes les gelateries barcelonines que van més enllà dels típics sabors. Aquí en tens tres que et sorprendran amb les seves propostes tan boges com refrescants, inimaginables i temptadores
Fa temps que el món dels gelats va passar del sota, cavall i rei de la maduixa, la llimona, la xocolata i la vainilla a elaboracions més treballades i originals. La temporada estival d’aquest any ha implicat unes quantes propostes d’allò més interessants que busquen límits sovint inimaginables. Aquí tens tres gelateries de Barcelona que et sorprendran amb les seves creacions.
Baboia
Baboia (Canvis Vells, 2) és un projecte de la francesa Laurence Mickalonis. A més dels clàssics, destaca sobre manera la gamma de sabors tan catalans com mel i mató, cava amb mandarines, ratafia, pet de monja, cabell d’àngel, torró d’Agramunt, crema catalana, coca de Sant Joan (aquest va ser el gelat del mes)... És sorprenent una oferta tan nostrada en un lloc tan turístic com el Born. Bé, a qualsevol lloc. Els encarrega a Jordi Roig, un especialista de Canet (La Gela).
L’Atelier Barcelona
La pastisseria L’Atelier Barcelona (Viladomat, 140 bis) estrena carta de gelats. «Tots els nostres gelats són pastissos», afirmen. El seu propòsit és convertir pastissos emblemàtics del receptari internacional en cremosos freds fabricats de manera artesanal però amb tecnologia italiana punta: tenen el Tatin (gelat de nata amb poma caramel·litzada i ‘crumble’), el Selva Negra (nada amb ‘griottes’ i encenalls de xocolata) i el Sacher (gelat de xocolata negra 70% cacau amb ‘pâte de fruit’ d’albercoc i ‘crumble’ de xocolata). També incorporen en terrines i cucurutxos d’una, dues i tres boles: d’avellana, ‘crumble’ i caramel; de crispetes (un ‘parfait’ de blat de moro torrat); de cúrcuma ‘latte’; vainilla; sorbet de mango-passió i pebre de Timut; de sorbet de llimona, api i menta, i de cervesa i ‘cassis’.
Bodevici
Bodevici (Torrijos, 21), que quan va obrir el 2011 es va convertir en la primera gelateria ecològica d’Espanya i, el 2020, en la primera ‘zero waste’ d’Europa (sense generar residus). Ara ofereix una gamma de gelats sense sucres afegits, endolcits només amb dàtils naturals, que no modifiquen el sabor dels gelats i els fa molt més saludables i nutritius, i menys calòrics. Aquests gelats necessiten una temperatura de servei menys freda perquè, al no tenir sucres afegits, la cremositat s’assoleix a uns -12ºC graus. Els sabors són: maduixes del Maresme ecològiques de l’Hort d’en Dídac; vainilla de Madagascar; xocolata negra, i xocolata amb llet fresca de proximitat. Tots elaborats amb ingredients ecològics i, quan és possible, de quilòmetre zero o de comerç just. A més, utilitza aigua filtrada d’osmosi.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Mobilitat Viatges il·limitats per 6,20 euros a l'any: així pots demanar la targeta social a Barcelona per a majors de 60 anys o discapacitats amb rendes baixes
- Concurs 55 candidats estrella de tot el món opten a dissenyar el Liceu Mar
- "En algun moment hauré de fer el dol"
- Tradicions amb encant El poble de Catalunya que té un pessebre vivent de més de 200 persones: dia, horari i entrades
- Lloc recomanat El petit poble de Tarragona que 'National Geographic' considera "una obra d'art"
- Previsió meteorològica L’episodi de pluges intenses «estàtic» s’acarnissa a Badalona, el Maresme i el Vallès a l’espera de més precipitacions
- Crisi ramadera L’últim senglar infectat canvia l’escenari: «Reforçarem la vigilància en l’entorn de Sant Cugat per detectar més casos»
- Professor i pedagog Mor als 87 anys Joaquim Arenas, un dels pares de la immersió lingüística
- Escàndol internacional Trump, Clinton i la trama Epstein d’abús sexual: les claus
- Accident mortal Mor atropellada una jove de 20 anys que circulava en patinet a Sant Cugat
