Escapada amb gust
Menorca és un tiberi gastronòmic: 4 motius per visitar-la al maig
Unes jornades culinàries dedicades al peix, una festa gastrofloral, una exposició gastronòmica i una ruta-concurs de tapes animen a una escapada a Menorca

El seu cinquè mes exercint com a Regió Europea de Gastronomia 2022, Menorca continua temptant el viatger gurmet amb variades propostes vinculades a la cuina. Aquí tens quatre motius per agafar el barco o l’avió i plantar-te a l’illa balear amb el pitet posat.
Jornades Gastronòmiques de Peix (del 6 al 15 de maig)
Durant 10 dies, restaurants dels vuit municipis de l’illa prendran part en aquesta cita culinària amb menús dedicats al peix i marisc menorquins. A Ciutadella participen Rels Restaurant, Aquarium Port Ciutadella, Aquarium Calan Bosch, Cafè Balear, Cas Safrà Gastrobar i Es Born Café Bistró. A Maó pots anar a Restobar Mo, Can Joanet i Sa Lliga Marítim. Si estàs per Es Mercadal, visita Hotel Jeni & Restaurante, Molí d’es Racó, Mesón Can Jaume i, a Fornells, Ca Na Marga. Al poble d’Es Migjorn Gran hi ha Es Chic i Lady Hamilton. A Sant Lluís hi ha Sa Parereta d’en Doro i Sa Pedrera des Pujol. A Sant Climent, Casino Sant Climent i, a Es Castell, Sant Joan de Binissaida.
Dies de Flors Gastronòmiques (del 7 al 22 de maig)
A Alaior, la primavera és una cita important que es tornarà a vestir amb les seves millors gales florals amb Die de Flors, que pretén dinamitzar culturalment i socialment tot el municipi adornant carrers i cases amb motius florals. L’ajuntament decora diferents espais públics creant una ruta que inclou altres activitats, a més de les florals. Aquest any, emmarcada en Menorca Regió Europea de Gastronomia, la temàtica serà la gastronomia menorquina i es realitzaran decoracions florals amb dissenys inspirats en l’entorn culinari.
‘El gust de Menorca’ (a partir del 21 de maig)
Notícies relacionadesEl Museu de Menorca, a Maó, inaugurarà el dia 21 l’exposició ‘El gust de Menorca’, que fa un recorregut històric per la gastronomia menorquina mostrant l’origen i el perquè de molts plats que actualment podem trobar a les taules particulars i restaurants de l’illa balear. Aquesta exposició, comissariada per Pep Pelfort i Jaume Mascaró, té una clara orientació a la Regió Europea de Gastronomia 2022 i anirà acompanyada d’un extens programa d’activitats.
Tapes per Menorca (del 20 al 29 de maig)
Bars i restaurants de l’illa participaran amb les seves tapes durant 10 dies, del 20 al 29 de maig. Aquesta ruta implica paral·lelament la participació dels establiments en un concurs que se celebrarà dos dies abans de l’inici –el 18 de maig– a la Sala Multifuncional des Mercadal i que tindrà dues categories: tapa lliure i tapa temàtica (en aquest cas, el protagonista serà el formatge Coinga). Al marge d’aquestes dues tapes, els bars i restaurants participants a Tapes per Menorca podran oferir altres creacions.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Sessió de control Illa esquiva l’«ordinalitat» però garanteix que complirà «tot el pactat» amb ERC sobre el finançament català
- Avenç científic La recerca d’un tractament per a una nena amb un càncer agressiu obre una bretxa d’esperança davant una malaltia minoritària
- Infraestructures La Zona Franca invertirà 40 milions en la seu de Salut Pública de BCN
- Transports El Govern facilita la venda de Talgo a Sidenor amb l’entrada de la SEPI
- Junta general Inditex obrirà botigues a l’Iraq i inverteix en l’‘start-up’ Theker Robotics