Un cap de setmana de vins i caves amb DO catalana al barri de Sant Antoni

Amb motiu de la 39a Mostra de Vins i Caves de Catalunya es podran conèixer els productes d'una quarantena de cellers

mostra-1

mostra-1

3
Es llegeix en minuts
D. R. / Barcelona

L’oferta en vins i caves amb DO catalana ha anat incrementant en restaurants, botigues especialitzades i supermercats, i Barcelona és una de les destinacions clau d’aquests productes tan valorats pels consumidors. Per aquesta raó, el barri de Sant Antoni, un dels més populars i dinàmics de la ciutat, serà escenari de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que aquest any celebra la seva 39a edició.

Segons les últimes dades presentades per l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) de l’informe Nielsen, el 38,7% del vi consumit a Catalunya té denominació d’origen catalana, cosa que representa 11 punts més que fa vuit anys. Per aquesta raó, des de la creació de l’Incavi s’ha apostat per portar a Barcelona una representació de cellers i denominacions d’origen catalans, amb l’objectiu d’aproximar el món del vi a la ciutadania.

La fira –de caràcter popular– està organitzada per la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, a través de l’Incavi i Prodeca i, a més, ha tingut molt bona acollida per part del Mercat de Sant Antoni i l’associació de comerciants Sant Antoni Comerç.

Joc de fuita

L’edició d’aquest any té algunes novetats, centrades enl’entreteniment, la sostenibilitat i l’aprofundiment en la cultura del vi. Un exemple és l’‘escape room’ de la DO Cat, organitzat per la DO Catalunya. Consisteix en un joc de misteri sobre el món del vi en el qual s’hauran de posar a prova tots sentits (se celebrarà del 20 al 22 de setembre en un local pròxim a la mostra, situat al carrer de Floridablanca, 3). Les inscripcions poden fer-se a docatescaperoom.cat. Els que superin la prova s’emportaran com a premi una ampolla de vi DO Catalunya i un tiquet per disfrutar dels vins de la mostra.

Sostenible i solidària

Sostenible i solidàriaLa mostra també organitza l’edició número 18 de Tast Vi per Vida, un tast solidari per recollir fons per al programa de recerca en càncer i metàstasi de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, organitzat per l’associació Vi per Vida. L’activitat, a la qual s’espera que assisteixin unes 500 persones, tindrà lloc el diumenge 22 de setembre, a les 12.00 hores, al soterrani del Mercat de Sant Antoni. Les entrades es poden reservar aquí.

Aquest any s’elimina el catàleg en paper i es crea una web i una ‘app’ mòbil amb tota la informació i concursos 

L’edició d’aquest any també organitzarà, per sisè any consecutiu, la iniciativa del barret solidari. Amb l’adquisició d’aquest complement, els visitants estan fent una aportació a l’oenagé De Veí a Veí, una entitat del barri de Sant Antoni que fomenta la solidaritat, recolza el veïnat en risc d’exclusió social i crea noves relacions per facilitar el seu apoderament.

Alhora, l’entitat sense ànim de lucre Ecovidre col·labora també amb un missatge sobre la necessitat de reciclar els envasos de vidre i assumeix la retirada dels envasos generats durant la celebració de l’esdeveniment.

Cultura del vi

Cultura del viA més de l’itinerari lliure de degustació de vi, els assistents podran aprendre i aprofundir en la cultura del vi gràcies al programa de presentacions i tastos guiats que tindran lloc a la sala de tast habilitat a la mostra. Es poden consultar les activitats en la sevaweb.

L’esdeveniment també donarà a conèixer el Most Festival, el certamen internacional de cine del vi, que se celebrarà al novembre a Vilafranca del Penedès (la presentació tindrà lloc el dimarts 24 a les 18.00 hores).

Espais

EspaisLa mostra comptarà amb l’Espai Selecció, on es podran provar i disfrutar grans vins icona en un entorn propici per al descobriment dels seus matisos (aquest espai mantindrà un accés diferenciat, per preservar l’ambientació adequada que requereixen aquests brous singulars). També hi haurà una botiga on es podran adquirir tots els vins presents.

Notícies relacionades

D’altra banda, l’espai de gastronomia estarà dirigit pel Mercat de Sant Antoni i l’associació de comerciants Sant Antoni Comerç. Allà s’oferiran tapes i degustacions dels productes dels seus associats per acompanyar els vins dels cellers.

 

Temes:

Vi