TORNA EL MITE

Així és el nou Casa Leopoldo

El restaurant del Raval reobre de la mà d'Òscar Manresa i Romain Fornell

casa-leopoldo

casa-leopoldo / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Si estigués viu, Manuel Vázquez Montalbán dibuixaria un somriure sota el bigoti. Per casualitats de la vida, hauria conegut l'anunci que el seu Pepe Carvalho ressuscitarà l'any que ve de la mà de l'escriptor Carlos Zanón i hauria llegit la notícia de la reobertura de Casa Leopoldo, un dels temples gastronòmics que freqüentava l'escriptor gurmet.

Tal com va avançar aquest diari al setembreÒscar Manresa (Torre d'Alta Mar, Kauai, Casa Guinart, Taberna Tío Carlos, 99% Motobar) i Romain Fornell (Caelis, Cafe Emma, Cafè Turó, Épicerie) s'han posat mans a l'obra amb el restaurant del Raval que va convertir el cua de toro en un plat totèmic a Barcelona.

Òscar Manresa, a la sala del restaurant Casa Leopoldo. ELISENDA PONS

"La decoració és la mateixa d'abans. Només hem canviat el terra, hem netejat, pintat i sanejat el local, hem instal·lat noves llums i hem muntat una cuina nova", explica Manresa, que subratlla que han respectat les clàssiques rajoles que dotaven de personalitat Casa Leopoldo. "Hem actualitzat un clàssic", resumeix.

LA MATEIXA CARTA QUE ABANS

I això a nivell gastronòmic es tradueix en la mateixa carta que hi havia l'últim dia que va estar obert. "La cua de toro, el bacallà à brás portuguès, el cap i pota, el pernil Joselito, les anxoves, el bon peix [hi ha una vitrina amb el peix del dia], els arrossos, la truita a la francesa amb llagostins i pernil, els calamars a la romana, la croqueta de pernil...". Només hi han afegit un suquet de peix, un 'chateaubriand' i poc més. El preu mitjà és d'uns 50 euros.

El xef Iván Cruz i l'empresari Òscar Manresa, amb la cua de toro, plat mític de Casa Leopoldo que han recuperat per a la reobertura del restaurant. ELISENDA PONS

Notícies relacionades

"Hi haurà suggeriments del dia a partir del que comprem al mercat perquè aquí farem cuina de mercat de tota la vida", anuncia Manresa sobre el seu nou restaurant, inaugurat el dia de la remuntada del Barça davant el PSG. Un bon auguri.

Ha tornat Casa Leopoldo com si no se n'hagués anat mai d'allà. Ara només hi falta recuperar aquell ambient, aquelles tertúlies, aquells comensals il·lustres que van fer d'ell un local gairebé mític.