Formació

L'oportunitat de connectar-se al futur

TecnoCampus Mataró ofereix 17 graus centrats en les noves professions

38826776685 aafa478fc0 o

38826776685 aafa478fc0 o

2
Es llegeix en minuts
Marc Morales

El TecnoCampus, amb seu a Mataró, representa un cas singular en el model universitari català: les seves instal·lacions són compartides per tres centres universitaris adscrits a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i 120 empreses vinculades a la tecnologia, el màrqueting o la salut. D’aquesta forma, els seus aproximadament 3.500 estudiants de grau, postgrau i màster conviuen amb el món professional en un parc tecnològic pensat per acostar universitat i empresa. 

Des que es va inaugurar el 2010, el centre ha anat guanyant en nombre d’estudiants, al ritme que marcava l’aparició de nous graus universitaris. Entre la seva oferta, hi ha un total de 17 graus i dobles graus dels àmbits de la tecnologia, l’empresa i la salut. Per poder accedir als cursos de grau es necessita superar les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), i per entrar en postgraus i màsters, s’ha de fer directament des delTecnoCampus

Es pot destacar que la principal novetat de l’oferta docent per al pròxim curs 2019-2020 és el Màster en Logística, Cadena de Subministrament i Negocis Marítims, que consolida l’aposta feta per a aquest sector des que es va posar en marxa el Grau en Logística i Negocis Marítims

L’oferta de postgraus i màsters es completa amb dos màsters universitaris oficials –dedicats respectivament a l’emprenedoria i la cronicitat i la dependència– i un total d’onze títols d’especialització professional. A més, una de les principals apostes té l’emprenedoria com a eix de treball transversal en tots els estudis. Un impuls a projectes d’estudiants plasmat en el fet que, en els últims cursos, diversos estudiants del TecnoCampus han guanyat el premi UPF Emprèn

Ajuts per a estudiants

El model únic del TecnoCampus, que integra en un mateix espai un campus universitari i un parc empresarial, afavoreix les relacions entre aquests dos àmbits. Així, durant el curs 2017-2018 es van oferir més de 2.000 pràctiques i ofertes dirigides als estudiants del campus. Però a més d’ajuts, el centre també té un clar compromís amb la internacionalització, tal com demostren els convenis d’intercanvi firmats amb 111 universitats de 34 països. 

Respecte a les beques, a més de les oficials la col·laboració amb la Fundació Banc Sabadell permet atorgar-ne cada any deu per cursar part dels estudis en universitats de tot el món. Així mateix, el centre disposa d’un ampli programa d’ajuts per fer accessibles els estudis a tots els estudiants al marge del nivell de renda familiar. Precisament, en el curs 2017-2018 un total de 820 estudiants es van beneficiar de beques, exempcions o bonificacions en la matrícula de grau.

Portes obertes

Notícies relacionades

Entre els dies 20 i 24 de març, TecnoCampus disposarà, com cada any, d’un estand propi al Saló de l’Ensenyament, una cita obligada per als estudiants. 

Per la seva banda, el dissabte 6 d’abril és el dia escollit per celebrar la Jornada de Portes Obertes a TecnoCampus per a futurs estudiants de grau, amb sessions informatives sobre cada grau i visites guiades a les instal·lacions del TecnoCampus.

Temes:

Universitat