Món empresarial

Formació contínua a l’empresa: un must del s.XXI

La irrupció de les noves tecnologies i els canvis accelerats, obliguen els treballadors a actualitzar-se constantment per poder afrontar els reptes que es presenten en el món empresarial.

Els campus de Manresa i Vic de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) s’uneixen per crear “Executive Innovation”, una iniciativa formativa adreçada als professionals que busquen millorar les seves habilitats i aconseguir un impacte més gran en les seves organitzacions.

Formació contínua a l’empresa: un must del s.XXI
3
Es llegeix en minuts

En un món empresarial en constant evolució i amb canvis tecnològics accelerats, els professionals amb anys d'experiència en l'àmbit de l'empresa podrien preguntar-se: "Per què hauria de continuar formant-me? Ja tinc els coneixements i l'experiència necessària". No obstant això, enfrontar-se als reptes actuals i assegurar un creixement professional constant requereix una mentalitat oberta a l'aprenentatge continu i una voluntat de mantenir-se actualitzat en les últimes tendències i pràctiques empresarials. És per això que avui dia, la formació contínua esdevé un must per:  

Mantenir-se competitius

La competència en l'àmbit empresarial és ferotge, i les empreses busquen professionals que puguin aportar valor afegit i diferenciar-se dels altres. La formació contínua ajuda els professionals a mantenir-se competitius en el mercat laboral, millorant les seves habilitats i adquirint coneixements especialitzats que els distingeixen dels altres candidats.

Tenir més oportunitats de carrera

La formació contínua obre noves oportunitats de carrera i possibilitats de promoció. A mesura que es guanya experiència, és important continuar desenvolupant-se i adquirint nous coneixements per assumir rols de major responsabilitat i liderar projectes importants. La formació contínua pot donar als professionals les eines necessàries per progressar en les seves carreres i assolir els seus objectius professionals.

Actualitzar-se en l’ús de la tecnologia i innovació

La tecnologia és un factor clau en l'actual món empresarial, ja que impulsa la transformació digital i l'automatització de processos. La formació contínua permet als professionals mantenir-se actualitzats en les últimes tecnologies i innovacions que afecten el seu camp. Aquest coneixement és fonamental per adaptar-se als canvis tecnològics, optimitzar els processos empresarials i identificar noves oportunitats.

Ampliar la xarxa professional

La formació contínua no només ofereix l'oportunitat de desenvolupar coneixements, sinó també de connectar amb altres professionals del mateix àmbit. A través de cursos, seminaris i programes de formació, es poden establir relacions professionals valuoses i expandir la xarxa de contactes, la qual cosa pot obrir portes a noves col·laboracions, projectes conjunts o oportunitats laborals.

Conscients d’aquesta realitat, els campus de Manresa i Vic de la UVic-UCC s’han aliat per oferir una àmplia gamma de programes de formació contínua en l'àmbit de l'empresa. Es tracta d’uns programes innovadors que, sota l’epígraf d’”Executive Innovation”, tenen per objectiu proporcionar als professionals una plataforma accessible per actualitzar els seus coneixements en àrees com la direcció i l'administració d'empreses, la gestió financera, el comerç digital, el lideratge i el màrqueting.

Els programes d'”Executive Innovation” ofereixen una combinació única d'innovació i experiència docent de primer nivell proporcionada per la UVic-UCC. A través d'una metodologia disruptiva i enfocada a resultats, aquests programes proporcionen les habilitats necessàries per esdevenir un líder amb impacte en una organització responsable i en un entorn empresarial en constant evolució.

Aquests programes estan dissenyats per ajustar-se a les necessitats dels professionals i el seu ritme de vida ocupat: amb flexibilitat d'horaris i un model híbrid que permeten adaptar la formació a les responsabilitats professionals i a la vida personal. A més, l'enfocament immediat i pràctic permet aplicar de manera ràpida els coneixements adquirits.

L’oferta conjunta de formació contínua de la UVic-UCC compren set programes, que inclouen quatre màsters i sis postgraus. Un dels programes compartits és l'Executive MBA, que ja s'ha impartit aquest curs i està dirigit a perfils directius, oferint coneixements i habilitats per a lideratges d'alt impacte en organitzacions responsables i en innovació contínua. A més, aquesta línia formativa conjunta inclou els màsters en Màrqueting Digital i en Sport Management & Marketing, que fins ara s'impartien al Campus Vic, i en Direcció Comptable, Financera i Tributària, que es feia a UManresa. Pel que fa als postgraus, destaca el Postgrau en Direcció de Persones a les Organitzacions, a més s’ofereixen programes en àrees vinculades a la gestió financera com fiscalitat i finances, comptabilitat i finances, comptabilitat i fiscalitat i al màrqueting com l’analítica de negoci i comerç electrònic.

Amb aquesta oferta conjunta la UVic-UCC es consolida com un dels principals motors de coneixement i innovació en la Catalunya Central. Amb aquesta iniciativa, la universitat demostra la seva vocació de ser una eina estratègica compromesa amb els sectors d'especialització i integrada en el teixit econòmic de l'entorn.

Notícies relacionades