ENTREVISTA

Luis Conde: "El meu gran objectiu és popularitzar la nàutica"

El president del Saló Nàutic de Barcelona reivindica que la navegació pot estar a l'abast de tothom

conde

conde

2
Es llegeix en minuts
Xavi Datzira

El Saló Nàutic de Barcelona celebra a partir del 10 d’octubre una nova edició al Port Vell, que arriba amb bones expectatives i un sector a l’alça. Luis Conde és el president de la cita, organitzada per Fira de Barcelona. 

–El sector nàutic es troba en un bon moment, però ¿es tornaran a arribar a les xifres d’abans de la crisi?

–Des del 2013, el sector està experimentant un creixement sostingut, però ningú espera que es pugui arribar a les xifres tan elevades d’abans de la crisi. La indústria ha crescut aquest any un 4,5% i el Saló Nàutic, un 8%, cosa que significa que tenim un ple total i que hi ha expectatives de venda. A més, ja tenim registrats ‘online’ un 50% més de visitants que l’any passat.

–¿Una de les claus d’aquest creixement ha sigut adreçar-se a tota mena de públics?

–El meu gran objectiu és popularitzar la nàutica. Es té la idea que és elitista, però no és així. Per exemple, una llanxa amb motor forabord per a quatre persones costa 19.000 euros, el mateix que un cotxe compacte. I un amarratge, 15.000 euros, que és bastant menys que una plaça de pàrquing. Així que un vaixell costa menys que tenir un cotxe. I una setmana de vacances en un veler de lloguer per a sis persones costa 2.000 euros, és a dir, menys de 50 euros al dia per persona. En segons quins casos, és més car anar amb avió i allotjar-se en un hotel.

–¿Com ajuden les activitats que organitza el saló per a aquesta popularització?

–Tenim baptismes de mar, vela lleugera, pàdel surf... Tot per acostar el mar a la gent. Després dels Jocs Olímpics del 92, Barcelona va girar cap al Mediterrani, i va ser un gran encert. Ara toca que els ciutadans també puguin mirar cap al mar.

Notícies relacionades

–En aquesta edició, el saló també aposta per nous models de negoci, basats en les noves tecnologies.

–El vaixell connectat és el futur. Actualment, t’ofereix a través dels seus sensors tota mena d’informació sobre el rumb, la velocitat, la posició, la profunditat... Ben aviat, tot això es podrà controlar des del mòbil o el rellotge intel·ligent. I més endavant, arribarà el vaixell autònom. Per arribar-hi, però, cal recolzar les ‘start-ups’ que utilitzen la tecnologia per renovar el món de la nàutica.