Famosos

¿Què és la ‘síndrome de l’impostor’ que pateix Shakira?

  • Shakira i Manuel Turizo graven a Terrassa el videoclip de ‘Copa vacía’

  • ¿Què li passa a Shakira a la cara? El seu últim retoc estètic

  • Exclusiva Mamarazzis: Aquesta és la data en què Shakira planeja mudar-se a Miami

¿Què és la ‘síndrome de l’impostor’ que pateix Shakira?
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Durant la seva entrevista amb Enrique Acevedo al programa ‘En punto’, Shakira ha afirmat que en ocasions pateix la ‘síndrome de l’impostor’, un fenomen psicològic molt comú que afecta set de cada deu persones al món que creuen que no són intel·ligents o prou capaces o creatives, malgrat que la seva trajectòria sigui positiva i tingui èxit.

També és molt habitual que les persones que el pateixen tinguin una sensació permanent que mai es troben a l’altura de les circumstàncies i els costa celebrar els seus èxits o acceptar que mereixen el que han obtingut.

«Em manté motivada»

Quan el presentador ha preguntat a la colombiana sobre la seva carrera professional, ella ha respost que pateix lleument aquesta síndrome i que per això li costa veure en retrospectiva els seus èxits i reconèixer-los com cal.

Notícies relacionades

«Encara no m’ho crec; no crec que sigui tan capaç o tan hàbil, creativa, intel·ligent o talentosa com diuen que soc. Potser aquesta petita patologia em manté motivada per voler descobrir qui soc i el que puc donar», ha afegit la cantant en referència a aquest fenomen.

Nivells d’afectació

Existeixen diferents nivells d’afectació de la ‘síndrome de l’impostor’ i de vegades només n’apareixen alguns símptomes de manera puntual per algun canvi en la vida personal o professional. No obstant, sempre és recomanable tractar-lo amb algun professional, ja que es pot allargar i per a algunes persones pot convertir-se en un problema molt molest.

Temes:

Shakira