Increïblement realista

L’home que viu amb una figura de silicona a mida real de la seva dona morta

Tapas Sandilya es va gastar 2.800 euros per fer una rèplica de la Indrani, que descansa al sofà de la seva habitació favorita a casa del matrimoni, a l’Índia

  • Una dona copia la història i les frases d’un ‘best seller’ per fingir un càncer terminal

L’home que viu amb una figura de silicona a mida real de la seva dona morta

Jam press / Newslions

2
Es llegeix en minuts

’Black Mirror’, la sèrie experta a commoure’ns amb una ciència-ficció massa real, ja va imaginar que, en un futur no gaire llunyà, les persones podrien ficar en un cos biònic, construït amb carn sintètica, la representació virtual dels seus éssers estimats morts. El primer episodi de la segona temporada, titulat ’Be right back’ (’Ara mateix torno’, en català), explica la història de la Martha, que, embarassada, ha de lidiar amb la tràgica mort del seu nòvio, l’Ash, en un accident de cotxe. Per afrontar la pèrdua, decideix utilitzar una nova tecnologia que li permet crear un androide que s’assembla a l’Ash, que a més té tota la informació personal que el difunt va compartir a les xarxes socials. Sense tantes dosis de ciència-ficció, és el que ha fet a la vida real Tapas Sandilya amb la seva dona morta: en va manar esculpir una rèplica , en silicona i a mida real, per recordar-la. Fins i tot li pentina els cabells.

La dona de Sandilya, la Indrani, va morir el 2021 per complicacions derivades de la covid. Tots dos vivien a Calcuta (l’Índia) i, una dècada abans, van visitar el temple hindú de la secta Iskcon a la ciutat de Mayapur, on ella va quedar meravellada de l’estàtua realista que hi havia del fundador del moviment religiós Hare Krishna, Bhaktivedanta Swami Prabhupada.

«Només volia complir el seu desig»

Mesos després la mort, Sandilya va tornar al lloc per reviure l’experiència i va recordar la conversa que van tenir anys enrere: »La Indrani m’havia parlat del seu desig de tenir una estàtua similar d’ella mateixa si moria abans que jo. Jo estava desconsolat, així que la vaig tornar a la vida. Només volia complir el seu desig», comenta l’home, de 65 anys, a mitjans locals com l’’India Times’.

Notícies relacionades

Dit i fet. Ara, una rèplica de la Indrani descansa en un sofà a la que va ser la seva habitació favorita de la casa del matrimoni. Com que la tecnologia que va proposar ‘Black Mirror’ no existeix, el seu marit s’ha conformat amb una figura de silicona a mida real, que pesa uns 30 quilos. Això sí, és increïblement realista. A més, la figura està vestida amb el sari de seda d’Assam que la dona va portar quan va assistir a la recepció del casament del seu fill.

Per fer-la possible, Sandilya va contactar amb l’escultor Subimal Das, que principalment construeix rèpliques per a museus. Al conèixer la història, va acceptar l’encàrrec. Això sí, prèviament va pagar uns 2.800 euros. «Vaig treballar amb Das durant la fase d’emmotllament amb argila, ja que volia aconseguir l’expressió facial real de la Indrani. Al cap i a la fi, vaig viure amb ella durant 39 anys», va dir Sandilya, que s’ha fotografiat abraçant la seva dona ‘fake’ i fins i tot pentinant-li la perruca.

Temes:

Índia