Una dieta sense estrès

Les sis regles per aprimar-se de la nutricionista de Jennifer Lopez

La clau, triar els àpats correctes en el moment correcte

Les sis regles per aprimar-se de la nutricionista de Jennifer Lopez

Efe / Peter Foley

1
Es llegeix en minuts

Aprimar-se, una de les obsessions després de tornar de les vacances d’estiu és menys traumàtic del que ens pensem. Haylie Pomroy és coneguda com la nutricionista de les ‘celebrities’. Treballa amb Jennifer Lopez i Reese Witherspoon, entre altres famosos. El seu missatge per accelerar el metabolisme es basa a triar els àpats correctes en els moments correctes. Aprimar-se, afirma, ha de ser compatible amb la salut, l’energia i el to de la pell. Aquests són els sis principis que proposa Pomroy en el seu ‘Metabolism Revolution’.

Menjar alguna cosa després de despertar-se

¿Esmorzar abans o després de fer exercici? Pomroy és de les que creuen que cal esmorzar tot just llevar-se per donar gasolina al cos. A partir d’allà, es pot menjar un ‘snack’ a mig matí i, en general, menjar aproximadament cada tres hores per mantenir actiu el metabolisme.

Menjar ‘de veritat’

Pomroy defensa la ingesta de menjars ‘reals’, sense processar: fruita, verdura, cereals, carn, ous, peix. És el que s’ha batejat com el ‘realfooding’

Variat

La varietat és el millor antídot contra l’avorriment que genera una dieta. La nutricionista recomana planificar els menús setmanals per no caure en temptacions d’última hora per falta d’idees a l’hora de preparar el menjar. L’ideal és combinar diferents vegetals, fruites i proteïnes durant tota la setmana.

No comptar calories

Quan ens centrem en la quantitat de calories del menjar, i no en la seva qualitat, tenim un problema. Comptar calories és un error. Segons Pomroy, si mengem poc, el metabolisme funciona més a poc a poc i «fins a l’enciam s’emmagatzemarà com a greix».

Menjar el que t’agrada

Notícies relacionades

El menjar secreta endorfines i redueix l’estrès, amb la qual cosa el metabolisme millora. La nutricionista aconsella menjar el que ens agrada, però de la manera més saludable possible. La pizza, per exemple, millor si és casolana.

Exercici estratègic

L’exercici és favorable, però amb seny. Els entrenaments cardiovasculars (córrer, bici, el·líptica) s’han de combinar amb els de força (pesos), i sempre menjar una mica abans (un tros de fruita) per accelerar la crema de greix.