Onada de crítiques

L’‘influencer’ Aless Gibaja anuncia les xocolatines Snickers en un espot que les xarxes qualifiquen d’homòfob

  • Podem i la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGT) demanen la retirada del vídeo publicitari per fomentar la ‘plumofòbia’

ÿless Gibaja durante la 2 edición del  Sálvame Fashion Week  perteneciente al programa  Sálvame  en Madrid.

ÿless Gibaja durante la 2 edición del Sálvame Fashion Week perteneciente al programa Sálvame en Madrid. / GJB (©GTRESONLINE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’anunci de les xocolatines Snickers, protagonitzat per l’‘influencer’ Aless Gibaja, ha aixecat una onada de crítiques a les xarxes socials. Els usuaris han criticat que Aless Gibaja, l’abanderat de «no permetis que ningú apagui la teva llum per brillar més», s’hagi «venut per diners». I Podem i la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGT) també s’han unit a les denúncies d’homofòbia a Twitter i han demanat la retirada de l’espot.

A l’anunci, Aless Gibaja demana al cambrer un «sexi suc de taronja amb vitamina A, B i C» –les inicials d’«abraçadetes», «petonets» i «carícies»–. El cambrer, amb expressió d’estranyesa, ofereix a l’‘influencer’’ una xocolatina i, al mossegar-la, Gibaja perd la ploma i es converteix en una persona diferent: un home amb barba i veu greu que diu que es troba «millor». «No ets tu quan tens gana» és l’eslògan de la marca de xocolatines.

Notícies relacionades

«Davant l’onada d’LGTBI-fòbia, amb agressions i fins i tot assassinats, a Snickers no se li acudeix cap idea millor que fer un espot publicitari porqueria per dir-te que no ets tu mateix si tens ploma. No facis cas de la seva LGTBI-fòbia, ets lliure de ser com et doni la gana», ha publicat Podem al seu compte de Twitter. A més, des del compte de Podem Andalusia, s’ha demanat la retirada immediata de l’espot. Per la seva banda, la FELGT ha considerat «vergonyós i lamentable que a hores d’ara hi hagi empreses que continuïn perpetuant estereotips i promovent l’homofòbia i la ‘plumofòbia’».

També ha comentat l’anunci a Twitter el líder de Més País Íñigo Errejón: «A mi no em fa gràcia estigmatitzar i riure’s de la ploma. Menys encara en un estiu en què es multipliquen les agressions a persones LGTBI».

Temes:

Homofòbia Podem