'CRISS CROSS'

«Treballar en el rodatge del vídeo dels Rolling Stones a Eivissa ha sigut tocar el cel»

Eivissa és una de les localitzacions de l'última producció de la banda britànica, en la qual han participat Eduardo de Miguel i Raúl Novella

El treball ha sigut dirigit per Diana Kunst i protagonitzat per la model manxega Marina Ontanaya

rolling

rolling

3
Es llegeix en minuts
MAITE ALVITE / DIARIO DE IBIZA

Eivissa és un dels escenaris, amb Londres i Nova York, que apareix al videoclip del tema ‘Criss Cross’, que van estrenar el 9 de juliol els Rolling StonesEduardo de Miguel i Raúl Novella, d’Ibiza Producciones, han tingut l’oportunitat de col·laborar en la realització d’aquest treballdirigit per Diana Kunst i protagonitzat per la model manxega Marina Ontanaya. La productora eivissenca s’ha encarregat de la logística i les localitzacions, tal com explica aquest reportatge del ‘Diario de Ibiza’.

El 9 de juliol els Rolling Stones llançaven ‘Criss Cross’, un tema inèdit, revisió d’una cançó gravada el 1972, que venia acompanyat per un videoclip que s’ha rodat a Eivissa, a més de Londres i Nova York.

Admiradors incondicionals de ‘ses satàniques majestats’, Raúl Novella i Eduardo de Miguel, d’Ibiza Producciones, són els dos professionals de l’illa que han tingut la fortuna de participar en aquest projecte, dirigit per Diana Kunst, una jove realitzadora espanyola que ha treballat també per a Rosalía i Madonna.

«Mai de la vida hauria somiat fer un vídeo per als Stones. Amb això hem tocat el cel», afirma De Miguel. L’oportunitat els hi va donar Mario Forniés, de Blur Films. «M’ha de fer la producció local per a un vídeo dels Rolling Stones», li va dir per telèfon fa unes setmanes. Immediatament l’eivissenc va sentir una alegria desbordant i certa pressió, «era una gran responsabilitat».

La seva missió havia de ser la d’ocupar-se de la logística i les localitzacions a Eivissa. Per portar a terme «el pla mestre» es va posar en contacte amb Novella, que es va convertir en el seu «braç executor». El català, resident a l’illa, va estar les 24 hores del dia amb els quatre components de l’equip de rodatge, entre els quals hi havia Kunst i la model Marina Ontanaya, àlies ‘Guindilla’, protagonista absoluta del vídeo. Va exercir de conductor i els va proporcionar tot allò que necessitaven, des d’una guitarra a una síndria eivissenca, passant per una posta de sol.

L’experiència, recorda, va ser «increïble». «El va impactar» la manera de treballar d’«aquesta nova generació», allunyada de «la vella escola». «No hi havia una planificació estricta a l’hora de gravar. Jugaven amb el que sentien en el moment i hi havia espai per a la improvisació», explica. El resultat, per Novella, traspua «creativitat i llibertat artística».

Eduardo de Miguel parla amb entusiasme del treball de Diana Kunst i entra en els detalls tècnics. «Tot el que fa és analògic i després ho passa a digital. Utilitza una càmera Arri de 16 mil·límetres», assenyala. També lloa Ontanaya, «és simpatiquísima i molt espontània i ‘stoniana’, totalment rockera».

El rodatge a Eivissa es va portar a terme entre el 29 de juny i el 3 de juliol. L’equip va rodar en moltes localitzacions de l’illa, entre les quals, la carretera de Santa Eulària, platges de Comte, sa cala de Sant Vicent, es Pouetó, Aigües Blanques i els estanys de ses Salines. A més, apareix la casa que Kunst ha llogat a l’illa, l’hotel Romeo’s, a Sant Antoni, i Los Enamorados, a Portinatx.

El gos extra

Notícies relacionades

Durant la gravació hi va haver anècdotes simpàtiques, com la intervenció espontània d’un gos, que apareix nedant amb la model protagonista a platges de Comte. De Miguel i Novella revelen també que Diana Kunst fa un cameo al final del videoclip. Apareix amb Ontanaya, amb la qual manté una gran amistat, submergint-se al mar mentre llueix al fons la posta de sol.

De Miguel es mostra molt agraït amb Forniés i Kunst per donar a Ibiza Producciones la possibilitat de participar en aquesta producció. «Per fi he sortit del reggaeton i he entrat en el deliciós rock and roll», comenta amb el somriure a la boca.