SERRELL I BIGOTI DEL 'FÜHRER'

Unes vambes recreen la cara de Hitler

Les xarxes socials russes viralitzen el model de l'empresa alemanya Puma perquè consideren que el seu disseny s'assembla massa al rostre del dictador nazi

puma

puma

1
Es llegeix en minuts
Vega S. Sánchez
Vega S. Sánchez

Periodista

Especialista en animals, plantes i curiositats

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les xarxes socials russes han viralitzat el model de vambes Storm Adrenaline, de l’empresa alemanya Puma, al considerar que el seu disseny s’assembla en excés a la silueta de Hitler.

Si es miren des de dalt, els usuaris de les xarxes socials russes asseguren que les parts negres a la puntera i la llengüeta de les sabatilles són el serrell pentinat al costat i el petit bigoti rectangular que lluïa el ‘führer’.

Potser la semblança raonable no hauria cridat l’atenció si no fos pel passat nazi del fundador de Puma, Rudolf Dassler, que, després de la invasió de Polònia per part de l’exèrcit alemany (que va donar inici a la segona guerra mundial), es va unir a l’exèrcit germànic. El seu germà Adolf (àlies ‘Adi’), per la seva banda, es va quedar dirigint Geda, l’empresa de vambes que tenia amb Rudolf, les instal·lacions de la qual van ser reconvertides pels alemanys en una fàbrica de ‘Panzerschrecks’ (un llançacoets antitancs portàtil, similar al ‘bazooka’ nord-americà, capaç de travessar el blindatge de la majoria dels carros de combat aliats).

Després de la guerra, Geda va desaparèixer i cada germà va crear la seva pròpia marca de vambes: Adidas (fundada per Adi) i Puma (per Rudolf).

Una altra semblança raonable

Notícies relacionades

No obstant, els tuitaires i instagramers russos també han vist a les vambes l’escriptor rus del segle XIX Nikolai Gógol, que també tenia els cabells llisos i serrell decantat, i un bigoti de color fosc.

Sigueix Extra a Facebook