A Liverpool

L'estremidor relat d'una dona que va rebre una pallissa del seu ex després de canviar el perfil de Facebook

Lois Ashton va passar d'una imatge amb el seu nòvio a una en solitari, d'una nit de festa

Al matí següent va rebre una brutal pallissa: "Vaig pensar que em moria"

whatsapp-image-2019-01-14-at-134153

whatsapp-image-2019-01-14-at-134153

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

Lois Ashton va viure un malson amb la seva exparella que ara ha volgut explicar per conscienciar i ajudar altres dones. Aquesta jove de Liverpool va patir una brutal pallissa del seu exnòvio el matí següent de canviar la seva foto de perfil a Facebook, on va passar d’una imatge amb ell a una en solitari. "Vaig pensar que em mataria", diu. 

Tot va passar el 2016, quan la Lois va decidir sortir amb les seves amigues de festa. Ella ja havia viscut episodis de violència domèstica. La primera vegada, quan li va clavar una bufetada durant una discussió. En una altra ocasió, una puntada de peu al cap. "Hauria d’haver-lo deixat, però em demanava perdó i plorava i acabava tornant amb ell", explica al diari anglès Liverpool Echo

Una nit el seu ex, l’Andrew, estava enfadat perquè ella sortiria amb les seves amigues. Ella va acabar accedint que l’acompanyés. "Vam anar a un pub i ni tan sols es va asseure amb nosaltres, es va quedar mirant fixament. Va ser molt estrany, però vaig intentar ignorar-lo i disfrutar de la nit".

Quan se’n va anar al llit, va canviar la seva foto de perfil de Facebook, i va passar d’una de la parella a una d’ella sola, d’aquella mateixa nit. Quan es va despertar, ell estava dret sobre el llit, cridant-li. "Vaig aconseguir sortir corrents i vaig intentar demanar ajuda als veïns però ningú va respondre".

La va tancar i va llançar la clau perquè ningú la pogués ajudar, i la va colpejar repetidament. "Em va donar una puntada de peu al costat del cap i em va fer caure", explica. "Em va colpejar tres vegades i em va destrossar les dents".

Notícies relacionades

Va pensar que la mataria. Sagnant, va sortir al carrer i allà va rebre ajuda. Tenia por i no ho va denunciar a la policia en aquell moment, però després de diverses amenaces va fer el pas. Des d’aleshores té atacs de pànic, por de sortir al carrer o nervis quan truquen a la porta. 

L’Andrew va ser condemnat a 36 mesos de presó, tot i que va sortir en llibertat al complir-ne onze, i té una ordre d’allunyament. "Tot bàsicament perquè vaig canviar la meva foto de perfil".