DRETS MILIONARIS

Alfonso Ribeiro, Carlton a 'El príncep de Bel Air', demanda Fortnite per copiar el seu ball

L'actor creu que Epic Games s'està lucrant a costa del famós ball que ell va popularitzar en la famosa sèrie dels 90

La coreografia que acompanyava la cançó de Tom Jones 'It's not unusual' està registrada a l'oficina de drets d'autor dels Estats Units

sin-ttulo

sin-ttulo

2
Es llegeix en minuts
AFP

L’actor nord-americà Alfonso Ribeiro, que va interpretar Carlton Banks en la sèrie de televisió ‘El príncep de Bel Air’, ha presentat una querella aquest dilluns contra els creadors del videojoc Fortnite, acusant-los de plagiar el famós ball que va inventar per al seu personatge el 1991.

D’acord amb el text de la demanda presentada en un tribunal federal de Los Angeles, la companyia nord-americana Epic Games l’ha utilitzat "sense autorització de ball, marca registrada del Sr. Ribeiro, en el seu exitós videojoc Fortnite Battle Royale."

En aquesta queixa, l’actor assenyala que Fortnite, particularment popular entre els joves i alguns esportistes professionals, conté una opció anomenada Fresh, que permet modificar l’aparença del seu personatge. Però el Fresh Dance, que està disponible des del 2 de gener passat, és una còpia calcada de la coreografia que ell va crear per al seu paper de Carlton, el cosí de Will Smith en la sèrie amb el títol original ‘Fresh Prince of Bel Air’, i que des de fa anys s’ha popularitzat a internet com un mem per expressar alegria. El ball, que anava acompanyat del tema ‘It’s not unusual’, de Tom Jones, està registrat per Ribeiro a l’oficina de drets d’autor dels Estats Units.

Danys i perjudicis

"Epic no pot beneficiar-se de la celebritat guanyada per Ribeiro apropiant-se d’aquest ball", exigeix la demanda, que reclama danys i perjudicis sense especificar-ne la quantitat.

Notícies relacionades

El raper 2 Milly també va presentar una demanda contra Fortnite2 Milly Fortnite, a qui acusa de copiar el seu ball ‘Milly Rock’.

La companyia Epic Games, ara per ara, no ha reaccionat públicament a la querella. Aquí n’hi ha un extracte:

"Està àmpliament clar que Epic Games s’ha apropiat de forma indeguda de la semblança amb el senyor Ribeiro i la seva propietat intel·lectual al videojoc més popular actualment del món, 'Fortnite'. Epic ha obtingut beneficis rècord a través de contingut descarregable per al videojoc, entre els quals es troben 'emotes' com 'Fresh'. No obstant, Epic no ha compensat ni tan sols ha demanat permís al senyor Ribeiro per utilitzar la seva semblança i la seva propietat intel·lectual icònica. Per tant, el senyor Ribeiro busca una part justa i raonable dels beneficis que ha obtingut Epic a través de l’ús de la seva propietat intel·lectual icònica a 'Fortnite' i, en conseqüència, està sol·licitant per la via judicial que Epic elimini immediatament tot ús del ball icònic del senyor Ribeiro".hashtag_wrapper {width: 100%;border-top: 1px solid #bb0000;}.hashtag_title {font-size: 22px;line-height: 26px;font-weight: 500;color: #333333;text-align: center;margin: 10px 20px 0px 20px;} .hashtag_title span {font-weight: 800;color: #e20059;}.hashtag_text {font-weight: 500;font-size: 16px;line-height: 22px;color: #333333;text-align: center;}.hashtag_text span {font-weight: 700;color: #bb0000;}Segueix Extra  a Facebook