Tendència

Fortnite, el joc que arrasa entre nens i adolescents

Els balls del guanyador s'estan fent populars fins i tot en les lligues de futbol

abertran42889666 fortnite180412094435

abertran42889666 fortnite180412094435

1
Es llegeix en minuts

Es podria qualificar com el joc revelació d'aquest 2018. Està en boca de tots els joves, adolescents i fins i tot nens, encara que l'edat recomanada és a partir dels 12 anys. És l'última tendència que arrasa entre els escolars (i no tan escolars), en part perquè és gratis, i ha traspassat el món virtual convertint en moda el ball del seu protagonista, el guanyador. És Fortnite, un videojoc desenvolupat per les empreses Epic Games i People Can Fly que va ser llançat el juliol del 2017, sis anys després de ser anunciat. Les últimes dades, del gener, xifren en 45 milions els usuaris. ¿En què consisteix? Es tracta d'un joc col·laboratiu en què supervivents controlats per humans cooperen on line per mantenir les seves fortaleses fora de perill dels atacs. Hi participen fins a 100 jugadors i lluiten tots entre si fins que només en queda un de viu: el guanyador. Vaja, es tracta de matar-se. Hi ha competitivitat i companyerisme i està triomfant, entre altres coses, per la facilitat per interconnectar-se en diferents plataformes: si no tens Playstation però tens PC a casa et pots descarregar el joc. També permet connectar-se en xat i xerrar entre els participants del mateix equip.

La influència de 'youtubers'

Darrere d'aquest èxit també hi ha la influència de youtubers. Sense anar més lluny, El Rubius va organitzar un torneig del videojoc Fortnite el 25 de març amb gairebé cent jugadors. Va tenir un milió d'espectadors simultanis en un sol canal de Youtube. Hi van participargamers, youtubers, músics i humoristes, i elhashtagamb què es va seguir l'esdevenimnet a Twitter, #YTBattleRoyale, va sertrending topicmundial.

Els balls del protagonista quan guanya també estan traspassant el videojoc:

 

Tant, que diversos jugadors de futbol ja celebren d'aquesta manera els gols. A la Bundesliga alemanya hi ha una verdadera febre pel joc, amb diversos golejadors apuntant-se a celebrar-lo ballant. El cas més rellevant perquè és una de les referències de la Bundesliga aquesta temporada és el de Timo Werner, del Red Bull Leipzig, que en diverses ocasions ha celebrat els seus gols amb els coneguts moviments del videojoc d'EPIC Games.

Notícies relacionades

A Holanda també hi ha referències futbolístiques a Fortnite i és que Iassín Ayoub també sembla enganxat al videojoc d'EPIC Games.

O, més recentment, el cas de Griezmann, jugador de l'Atlètic de Madrid, que va celebrar el gol que va marcar contra l'Sporting de Portugal amb un ball de Fortnite Battle Royale.