MIDES SOBRENATURALS

Vuit animals gegants com la vaca XL que es va salvar de l'escorxador

A més de la famosa 'Knickers', el món animal té més exemples de gossos, gats, cocodrils, serps, conills... amb físics extragrans

animalesgigantes

animalesgigantes

5
Es llegeix en minuts
Jorge Gonzalo

Fa pocs dies s’ha donat a conèixerel cas de la KnickersKnickers, la vaca de 1.400 quilos de pes i 194 centímetres d’alçada que s’ha salvat de ser sacrificada, perquè no cabia a l’escorxador. No obstant, aquest no és l’exemplar més gran de la seva espècie. Aquesta fita correspon a un bou italià anomenat Bellino, l’alçada del qual supera els dos metres i pesa més de 2.267 quilograms. En el món animal hi ha nombrosos exemples de talles XL en gossos, conills, serps o cocodrils, per exemple. A continuació, diversos exemples de fauna de dimensions colossals:

1) El Freddy, un super gran danès

El gos més gran del món respon es diu Freddy.Freddy De la raça gran danès, se li atribueix una longitud de 2 metres i 28 centímetres i un pes de 89 quilograms. Té 4 anys i viu al Regne Unit amb la seva germana Fleur. La seva propietària, Claire Stoneman, dedica principalment el seu temps a cuidar-se de les mascotes, a qui defineix com "dos grans companys i prioritats de la seva vida". Segons comenta, ha de passejarel Freddy a primera hora del matí, ja que si veu altres gossos per jugar amb ells no és capaç de controlar la seva força. Com a curiositat, Stoneman diu que ha hagut de canviar el sofà més de 20 vegades a causa de les mossegades del gos, que en general té una vida tranquil·la. La despesa en menjar també és descomunal: Stoneman arriba a gastar-se 100 lliures setmanals per gos. ElFreddy és capaç de menjar-se un pollastre rostit en un sol àpat. 

d

2) El gat que menja cangur

En el món felí destaca l’Omar, l’Omar,un gat de la raça Maine Coon que viu a Melbourne (Austràlia). El felí ataronjat té un pes de 14 quilograms i mesura 120 centímetres; supera en dos l’anterior gat més llarg del món, de la mateixa raça i anomenat Ludo. L’Omar viu amb la seva propietària, Stephy Hirst, i dos gossos,el Rafiki la Penny, amb els quals té bona relació. Hirst assegura que és un gat molt tranquil, que es lleva a les cinc del matí, però que no perdona la migdiada. A més, la seva dieta té la particularitat d’incloure croquetes per esmorzar i carn de cangur per sopar.  "Pensàvem que podia ser el gat més gran del món, però no vam fer res sobre això per si no creixia del tot", confessa Hirst.

3) Darius, un conill de rècord

Un altre dels animals que amb més freqüència podem trobar a les cases és el conill. Al comtat anglès de Worcestershire viu el Darius, un conill de la raça continental gegant que té un pes de 22 quilos i mesura 134 centímetres de llarg. Ostenta el rècord 2018 de conill més gran del món. L’Annette, la seva propietària, s’ha mostrat encantada amb el mamífer, a qui raspalla cada dia i n’elogia el comportament tant amb els altres animals (viu amb un gos) com amb les persones: "Són els millors animals de companyia que podria demanar". La despesa per mantenir la dieta del Darius s’estima en 5.000 lliures anuals, que inclouen pensi, 2.000 pastanagues i 700 pomes. El rècord de conill més gran del món pot estar en perill, ja que va tenir un fill amb la conilla Sally, de la mateixa raça, anomenat Jeff, que amb només sis mesos ja tenia unes mides similars a les del seu progenitor. 

d

4) El ‘gran cap’ del corral

En una granja de Kosovo es va viralitzar la imatge del gall més gran conegut fins ara. The Big Boss The Big Boss(el gran cap) és un pollastre de la raça Brahma, una de les més grans del món. 85 centímetres d’alt i 7,5 quilos de pes impressionen tant en un exemplar d’aquesta espècie de corral que al principi molts van creure que es tractava d’un ‘fake’. No obstant, organitzacions com The Livestock Conservacy o la pàgina The Dodo, especialitzades en naturalesa animal, han corroborat l’existència del gall i han certificat els seus moviments genuïns. Malgrat que té feina per sortir del galliner, The Big Boss té un caràcter tranquil i impassible, segons els seus cuidadors.

d

5) Més de mil quilos de cocodril

6,17 metres de llarg i un pes de 1.075 quilosEl Lolong, El Lolong,de 50 anys al morir, va ser acreditat per Guiness World Record com el cocodril d’aigua salada més gran del món. Va ser capturat el 2011 a les Filipines en una operació que va durar tres setmanes i per a la qual es va necessitar la col·laboració de més de 100 persones per portar-lo a terra. Al Lolong se li atribuïa la mort d’un pescador, la d’una nena de 12 anys, la desaparició de diversos cavalls i al seu estómac es van trobar restes d’un búfal. El cocodril va morir el 2013 a causa d’una insuficiència cardíaca congestiva, pneumònia fúngica, lipidosi hepàtica i insuficiència renal després d’estar vivint 18 mesos en captiveri

d

6) Un elefant sensacional

L’elefant més gran del món va ser trobat al país africàd’Angola  l’any 1956. Crida l’atenció les diferències de pes i mida amb altres tipus d’elefant. Els seus 11.000 quilograms de pes (els ullals pesaven més de 50 quilos cada un) xoquen amb els 7.000 que sol pesar un elefant, però més fins i tot els 3,96 metres d’alçada que se li atribuïen, prop d’un metre més del que solen mesurar els elefants. Algunes característiques dels elefants africans són tenir pànic als ratolins, tenir una gran memòria i una longevitat de vida que pot superar els 70 anys. 

d

7) Gairebé 15 metres de serp

La serp més llarga del món és el pitó reticulat. El 2005, a Indonèsia, se’n va trobar un exemplar que té el rècord de longitud fins ara. 14,85 metres de llarg i 447 quilograms, xifres que superen la marca anterior d’una altra serp trobada al mateix país i que acreditava 9,75 metres. Aquesta serp s’alimentava d’altres animals i podia arribar a ingerir tres o quatre gossos al mes per atipar-se. El rècord de la serp més gran del món viva data de l’any 2011, a Malàisia, quan es van necessitar sis treballadors per carregar els 250 quilos de pes d’un pitó reticulat distribuïts al llarg dels seus vuit metres.

d

8) La balena blava, el més gran del planeta

La balena blava ostenta el rècord no només de més mida per a un animal aquàtic, sinó també per a qualsevol animal del planeta. Pot arribar a fer 30 metres (generalment oscil·la entre els 22  i 24) i té un pes de prop de 150 tones (150.000 quilograms). Tot i que no ho sembli, gràcies al seu cos allargat és capaç de moure’s amb rapidesa i és un animal que disfruta en solitud. Capaces d’estar 20 minuts sota l’aigua abans de sortir a la superfície, es troben principalment a l’oceà Pacífic i l’Atlàntic, però es tracta d’un animal en perill d’extinció des del 1960, i s’estima que només en queden entre 5.000 i 12.000 exemplars al món.

Notícies relacionades

d

Segueix Extra  a Facebook