Polèmica mesurada

Podem bloqueja un calendari de bombers solidari per divulgar un estricte cànon de bellesa

L'Ajuntament de Saragossa considera que no hi ha pluralitat als cossos

bombers / periodico

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

S’aproximen dates nadalenques i amb això els clàssics calendaris solidaris que utilitzen l’atractiu de les fotografies per atreure compradors i recaptar diners per a una bona causa.

En aquest sentit, els bombers de Saragossa havien recuperat el tradicional posat per ajudar una ONG de donació de medul·la, però s’han trobat amb l’oposició del mateix Ajuntament de la ciutat, governat per Saragossa en Comú (Podem). 

Amb les fotografies realitzades i el calendari llest per imprimir, els bombers han hagut de paralitzar aquesta activitat perquè, segons explica ‘Heraldo de Aragón’, les fotografies "s’endinsen en una visió patriarcal de la societat". 

Saragossa en Comú considera així que els protagonistes han de "reconduir" aquest calendari, que mostraria escenes sexistes amb paràmetres estètics "allunyats" de la realitat, i que promouen inseguretats entre homes i dones. 

Notícies relacionades

En declaracions al diari aragonès, la conselleria de Serveis Públics aclareix que només es neguen a divulgar un "estricte cànon de bellesa", i no a la publicació en si mateixa. 

Tot i que estan molestos amb aquesta decisió, ja treballen per modificar aquestes fotografies que tenen per objectiu ajudar l’ONG Dona Médula Aragón.