Polèmica sexista

Una integrant de Las Chillers denuncia insults per treure's la samarreta: «¿Quina diferència tenen les meves tetes amb les d'ells?»

Rocío Saiz lamenta els insults que rep a les xarxes socials des que el PP de Múrcia el qualifiqués de «xou eròtic»

En el seu següent concert va tornar a treure's la samarreta però va censurar els mugrons

img-20180910-wa0002

img-20180910-wa0002

3
Es llegeix en minuts
Mamen Hidalgo
Mamen Hidalgo

Periodista

ver +

El cap de setmana passat,Las Chillers van actuar al festival Bside de Molina de Segura (Múrcia). Com a cada concert, la cantant Rocío Saiz es va treure la samarreta durant un parell de minuts mentre cantava ‘Como yo te amo’ i llançava un al·legat feminista perquè les dones s’estimin més.

Després d’un article en un diari local on es criticava aquesta actuació i un tuit del PP denunciant que es tractava d’un xou “eròtic”, la cantant ha rebut tota mena d’insults a les xarxes socials. Mentrestant, el mateix cap de setmana però a Madrid, el cantant d’Imagine Dragons, Dan Reynolds, va fer tot el concert sense samarreta sense les mateixes conseqüències. “Iggy Pop ho porta fent tota la història, i fins i tot tocant-se els ous. ¿Quina diferència tenen les meves tetes amb les teves? ¿He de sortir amb burca a cantar?”, lamenta Rocío en declaracions a EL PERIÓDICO. 

Durant el vídeo de la seva actuació, s’escolta com ella reivindica la llibertat i l’amor, i llança un missatge a les dones perquè siguin propietàries del seu cos a tota hora. En un comunicat de La Trinchera i Las Amigas Producciones, expliquen que aquest gest no només és important sinó necessari. “Un missatge completament inofensiu i de cap manera violent”. 

“Estic flipant, en xoc”, diu Rocío. “Tothom s’ho estava passant super bé. Hi havia un fotimer de gent cridant i nosaltres estàvem molt contentes perquè allà ens adoren. No entenc ara què s’està associant tan malament”. Les seves xarxes socials s’han omplert de comentaris ofensius sobre la seva actuació i la seva sexualitat, i crítiques per considerar que s’estan pujant al “carro del feminisme”, quan recalca que fa anys que fan el mateix tipus d’actuacions. “Em dol especialment la crítica que ve de les dones, que pensin com ells”.

Afectada pels continus atacs que ha rebut, Rocío prova d’explicar la seva actuació: “Estic sense samarreta dos minuts i dic sempre el mateix. Dic que aquesta cançó és per als qui diuen que les dones han de ser discretes. I jo sempre aprofito per dir que cal estimar-se més i que estic farta que com a dona em diguin el que he de fer. No tinc cap especial interès per despullar-me. No vaig pel carrer així ni em tiro sis cançons així. Són dos minuts en què em torno boja. La primera vegada que ho vaig fer vaig pensar cap al meu interior en com de farta que estic que em diguin com he de vestir, com he d’actuar com a dona lesbiana. Que sàpiguen que em puc enfadar, que puc eructar i que puc ficar-me al llit amb qui em doni la gana”. 

Notícies relacionades

Els insults l’han afectat i ella mateixa ha provat de preguntar-se si realment va fer alguna cosa malament. “Esclar que et condicionen, qüestionen el que vas fer i et sents malament”. En un concert posterior a Benidorm, va utilitzar cinta americana com a mugroneres. “Ens censurem per no ferir sensibilitats, però estem buscant models per la internet a joc amb el vestuari”, fa broma en el seu Instagram.

Finalment, l’agència que representaLas Chillers mostra la “ira i impotència” dels qui creuen en la llibertat. “L’odi i el rebuig del tors femení, justificant que hi havia nens (a les dues del matí) es barregen en un to completament retrògrad i carregat d’ira. “Ens preguntem si totes aquestes persones serien capaces d’utilitzar tanta energia en contribuir a un món més igualitari, tolerant amb la diferència, i còmode amb el cos de la dona. Si Rocío va faltar al respecte a algú, almenys ho va fer a la cara, no darrere del seu escut en forma de xarxes socials”.