Feminisme digital

"¿Et creus que estàs bona?" La il·lustració que parodia la reacció d'alguns homes al rebuig

La il·lustradora Anabel narra situacions de la vida quotidiana amb els homes

ilustracion

ilustracion

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

Comença amb un interès clar en la dona, amb afalacs, verbalitzant que després de la festa vol que se’n vagi amb ell a casa. Però en vista del rebuig, la dona passa a tenir massa pèl. "¿Què pensaves que passaria? Li tiraré la canya a una tia i, si em diu que no, veuré si l’enfonso". 

Es tracta d’una il·lustració compartida a Twitter per la usuària Anabel i que ha despertat la consciència respecte a l’actitud d’alguns homes quan se senten rebutjats, passant directament a l’atac contra el físic d’una dona amb qui fins fa uns segons volia tenir una relació.

“‘True Story’”, diu a l’inici, deixant veure que això realment li ha passat. En el vídeo, el seu amic vol tenir una relació amb ella, a la qual cosa es nega. Tot seguit, ell ataca el seu físic dient-li que a veure si es depila, amb termes tan despectius com ‘pava’.

Ella, per un moment, dubta i sent que realment havia d’haver sigut així, però finalment s’encén i respon amb contundència en un final inesperat. 

Però no és l’única protesta d’Anabel. En anteriors ocasions ha manifestat amb ironia i humor situacions de la vida quotidiana de les dones.

Notícies relacionades

En un dels seus treballs, detalla quan va anar al metge per esbrinar a què es devien les infeccions recurrents, un "tema de defenses baixes", i el metge tenia clar que això es devia al tipus de vida.  "Les noies primetes així com tu, que voleu estar totes primes i us salteu algun àpat. No t’alimentes bé, surts de festa..." 

També li va passar quan es va sentir constantment jutjada per detalls del seu físic, com les celles, al voler ser model. Cap canvi era suficient.