Polèmica imatge a Sant Fermí

Polèmica a les xarxes socials: ¿És aquest cartell taurí una picada d'ullet a 'La manada'?

Les xarxes comenten la relació entre el cartell de la Fira del Toro de Sant Fermí i els condemnats per haver abusat d'una jove en aquestes festes

zentauroepp43084408 manada180501181647

zentauroepp43084408 manada180501181647

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

Un home d’esquena robusta, sense samarreta, amb un tatuatge al braç, un mocador vermell i cap de toro és el protagonista aquest any del cartell de la Fira del Toro de Sant Fermí. Una imatge que per a molts resulta polèmica per la seva possible referència als membres de ‘La manada’.

Tot i que el cartell va ser presentat fa setmanes, ha estat ara quan s’han produït les crítiques a aquesta imatge. En una publicació a Facebook, l’usuari Arturo Duque el qualifica de "cartell mascle", cosa que va provocar desenes de comentaris.

"Fàstic", "poc adequat", "porno", "escàndol", "broma", "homenatge" o "puta merda" són alguns dels termes que apareixen en les reaccions al cartell a Facebook, en què alguns usuaris es pregunten per què els ramaders hi van donar el vistiplau i per què no s’elimina.

Notícies relacionades

Aliè a aquestes crítiques, l’autor Loren Pallatier, explica quel’obra  és l’"explosió" en groc a l’arribada del minotaure a l’arena, destacant amb la tipografia 'Fe', per "la fe del corredor" i 'anar', perquè la gent "vagi a Pamplona".

No té a veure res aquest cartell ambl’oficial de les festes de Sant Fermí, sinó que es tracta de l’escollit pels ramaders per anunciar la festa taurina.