Drama al volant

Això és el que passa quan confies en el GPS

Un tuitaire narra la seva experiència al volant quan confia en la tecnologia: pujades impossibles, carreteres inexistents...

navigation-1048294 1920

navigation-1048294 1920

5
Es llegeix en minuts
María Aragón

“Ha arribat a la seva destinació”, diu una veu mecànica. ¿I on és la destinació, que jo la vegi? Reconeix-ho, fins que no ets al lloc, la teva desconfiança cap al GPS és màxima. T’ho diu l’experiència. La que t’ha ficat per sequerals, per zones on no hi ha vida, per carreteres tallades o que directament no existeixen. “Prengui la primera sortida a la rotonda”. ¿Però quina rotonda, si soc en una autopista?

Afortunadament, portem bones notícies: no ets l’única persona que el pateix. El tuitaire @fuckowski dona fe d’això, tot explicant alguna experiència al volant. Fer un viatge i dependre del GPS de vegades és més estressant que el passatge del terror del parc d’atraccions.

Partint d’aquestes dificultats, el tuitaire narra el dia que tornant a casa, es va passar el carrer d’entrada. Feia poc temps que era a la zona, així que no coneixia gaire bé els carrers. Va confiar plenament en l’aparell per recalcular la ruta, però això és de primer de GPS, allò de no fiar-se gens de l’aparell en aquests casos. I és clar, va acabar en una pujada ben pronunciada amb cotxes als dos costats. Començava una pel·lícula de terror. El silenci s’apodera de tot.

Pensa que el seu cotxe no hi cabrà. Tot s’estreny, fins i tot la seva camisa. L’única manera que té de sortir-ne és fer marxa enrere cap avall. I això li fa pànic.

Tossut que tossut, més testarrut que la tecnologia. I efectivament no hi cabia.

Creu que és a Baltimore o en el rodatge de The Wire.

Un d’ells li dona l’ok pel retrovisor. Ja pot anar cap enrere. A poc a poc, però es menja dos retrovisors més. La pintura dels cotxes ja ni és pintura. Aquí és quan has d’anar d’humil i demanar perdó i fer creure que realment pensaves que hi cabies, quan ho tenies clar des del primer moment.

Un altre puja al cotxe, dona dos cop de volant, fica el cul del cotxe al portal i dona la volta al cotxe. Mira pel retrovisor. Sona la música d’Expedient X.

Però l’experiència no s’acaba allà. Hi va haver un altre dia en què va intervenir-hi una rotonda. Aquestes ja te les coneixes. El GPS es frega les mans en aquests moments. La tercera sortida estava tallada per obres, així que agafa la quarta i confia a recalcular la ruta. 15 minuts més.

Notícies relacionades

Enmig de la polseguera apareixen cavalls al galop. Sent que ha trobat una porta a la Louisiana de 1845. A la llunyania, barraques, i ni rastre de la rotonda. Està perdut en el no-res.

El GPS que mai acaba.

Temes:

Cotxes