TAMBÉ A TELEGRAM I INSTAGRAM

'Cercle negre': la broma viral que bloqueja WhatsApp

Quan es prem el botó, l'app ES queda travada i s'ha de reiniciar el servei de missatgeria per poder tornar a utilitzar-lo

sin-ttulo

sin-ttulo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’aplicació de missatgeria WhatsApp no és aliena als continguts virals, i l’últim, l’anomenat ‘cercle negre de WhatsApp’, convida a tocar aquest element que resulta en el bloc del’‘app’. 

El missatge diu: "Si toques el cercle negre, Whatsapp se’t quedarà bloquejat" o "No toquin aquest botó negre", seguit de l’emoticona  del cercle negre al costat del missatge en anglès "don’t touch here".

Quan els usuaris a qui està arribant el missatge pressionen el botó negre, se’ls bloqueja l’app . Per solucionar-ho, cal tancar WhatsApp o canviar d’aplicació. I, quan s’entra de nou a WhatsApp, torna a funcionar.

Però l’interessant és conèixer com funciona aquest missatge trampa. Després del text "don’t touch here", s’amaguen milers de caràcters ocults que WhatsApp no pot processar, i és llavors quan es penja. Els caràcters només s’activen quan es prem el botó negre, de manera que, si no es fa, no passa res.

Notícies relacionades

Aquest missatge viral s’assembla al de les 4.000 emoticones, aquell que també es va convertir en cadena i que feia que, sis’enviaven 4.000 emoticones en un únic missatge, l’aplicació també es bloquejavaemoticones. El mecanisme és el mateix: les aplicacions com WhatsApp no estan preparades per processar tanta informació de cop. De fet, el cercle negre també funciona a Telegram o Instagram, tot i que no a iOS, el sistema operatiud’Apple.

Segueix Extra  a Facebook