COMPARATIVA CANINA

Com podem saber l'edat d'un gos en anys humans

La creença que cal multiplicar per set l'edat del gos no és vàlida, ja que cal tenir en compte el cicle vital de l'animal

La mida i la raça també són bàsiques a l'hora de saber l'esperança de vida de cada exemplar

42507200 59 / SARA ORTIN LEON

42507200 59
41290402 59
perross

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des del moment en què decidim tenir un gos a casa, un dels primers pensaments que ens passa pel cap ésl'edat  del nou integrant de la família comparant-la ambl'edat humana.

Ja sigui per simple curiositat o per fer-nos una idea de com de gran és la nostra mascota, el cert és que sempre recorrem a la famosa teoria dels set anys. És a dir, que un any de vida d'un gos equivaldria a set en una persona.

Tanmateix, aquesta teoria no és certa, i la raó rau en el cicle vital de vida tant del'animal  com de la persona. Així, l'etapa de cadell d'un gos és molt més curta que la infantesa d'un ésser humài, a més, l'animal pot tenir la seva primera trobada sexual amb un any, una cosa totalment impossible en la infantesa.

Un altre factor important és la mida i la raça, ja que com més grans siguin menys anys de vida tindran, degut al fet que envelleixen molt més ràpid.

El primer any n'equival a 15

D'aquesta manera, un gos d'un any serial'equivalent a una persona de14 o 15 anys. A partir de llavors, el creixement es torna més lent, igual coml'envelliment, per la qual cosa un any de vida de gos en aquests moments equivaldria a quatre o sis de l'humà.

Tot això, tenint en compte la seva categoria i pes, és a dir, gossos petits de 9,5 quilos o menys, gossos mitjans de 9,6 quilos a 22 quilos, gossos grans de 23 quilos a 40 quilos i, finalment, els gossos gegants que són els que pesen més de 41 quilos.

La següent taula, publicada per Business Insider, ho reflecteix. De fet, tal com explica el portal Eslangl'home està interessat a calcular l'edat del seu millor amic des del segle XIII (una inscripció a laBadia de Westminster de 1268 equiparava l'any d'un gos a nou anys de les persones).

Campanya de màrqueting

Notícies relacionades

Llavors, ¿d'on va sorgir la teoria dels set anys? Eslang recull que es tracta d'una creença bastant recent. Segons William Fortney, veterinari de la Universitat Estatal de Kansas (EUA), el mite va sorgir d'una campanya de màrqueting per fomentar que els amos dels animals de companyia els portessin al veterinari.

Segueix a Extra  a Facebook