EL GOS ES FA FAMÓS A TWITTER

Tizón, el mastí que es fa el mort perquè l'acariciïn, enfada el seu pastor: "El gos no està per jugar"

"Ja veurà com si s'allunya, el gos s'aixeca i se'n va tan tranquil, no li passa res", va dir el policia al seu 'descobridor'

tizon

tizon

3
Es llegeix en minuts
Europa Press

Tizón, un gos negre de raça mastí dedicat al pasturatge, s'ha fet famós aquests dies a les xarxes socials després que un usuari de Twitter expliqués la seva història: fingeix que està mort quan s'acosten vianants a la Barranca (Navacerrada) perquè l'acariciïn i li donin menjar.

L'autor del relat és Manuel Delgado, que explica al seu Twitter que diumenge passat, mentre passejava per Navacerrada, va veure una parella parada a la cuneta que era al costat d'un gos que estava immòbil.

El gos havia anat caminant al costat de la parella i de sobte s'havia desplomat. Després de comprovar que no reaccionava, la parella va trucar al número de telèfon que Tizón portava al collar, però no va obtenir resposta.

Per això, Manuel Delgado va decidir trucar al número d'emergències 112, que el va passar amb la Policia Local de Navacerrada. El policia que el va atendre el primer que va fer va ser preguntar: "¿És un mastí negre?", explica el noi.

"A aquest gos no li passa res", li va dir la Policia a Manuel. "És el gos pastor de la Barranca, té permís per anar deslligat", va explicar. Després d'això, Manuel Delgado va insistir que el gos estava immòbil.

Va ser llavors quan la Policia va assegurar que "el gos estava fingint". "Ens truca algú gairebé cada dia amb la mateixa història, perquè resulta que el gos té el costum de fer-se el mort quan s'acosta algun passejant, perquè li facin carícies i li donin menjar", va afirmar el policia que el va ajudar, segons explica.

"Ja veurà com si s'allunya, el gos s'aixeca i se'n va tan tranquil, no li passa res", va explicar el policia, diu Manuel Delgado, que es va allunyar de Tizón, que es va aixecar ràpidament. El més còmic és, segons explica Delgado al seu Twitter, que al tornar-s'hi a acostar "el gos tornava al seu numeret de víctima d'atropellament".

"Tizón és el millor actor que he vist en molt temps", ha dit Manuel. "Devia pesar uns 70 quilos i tenia una mandíbula i un coll amb què et pot arrencar un braç gairebé sense fer força. Però Tizón no vol el teu braç: vol el teu bocata. I les teves carícies", ha escrit Delgado al seu Twitter. 

El seu amo, molest

Notícies relacionades

Després del salt a la fama de Tizón, el seu amo ha demanat als vianants que "no s'acostin al gos", perquè la seva missió és "pasturar i no jugar". "La notícia és divertida però la funció del gos és estar amb les ovelles, si els vianants de Navacerrada s'hi acosten, ell abandona el ramat", ha explicat, abans d'assegurar que si la situació continua "haurà de deixar el gos lligat i no tornarà a sortir amb les ovelles". 

Tizón comparteix ramat amb dos gossos més també de la raça mastí. La seva mare, Perla, i el seu germà, Bolo, són companys habituals de Tizón en la seva aventura diària per trobar menjar i carícies.