LA LLUITA CONTRA LES AGRESSIONS SEXUALS

La model Minerva Portillo denuncia que el fotògraf Terry Richardson va abusar d'ella

Trenca el seu silenci i explica que va ser enganyada i agredida el 2004, quan tenia 22 anys

minerva

minerva
lmmarco19123621 gente lady gaga se saca un pecho para hacerse una foto con e171024123505

/

1
Es llegeix en minuts

A finals d'octubre, el fotògraf Terry Richardson -que ha treballat per a Vogue, GQGlamour i Vanity Fair -va admetre que havia mantingut relacions sexuals amb algunes modelsmodels que van posar davant de la seva càmera. La notícia no va sorprendre en el món de la moda, feia anys que diverses models havien denunciat públicament (amb menys conseqüències de les esperades) el "comportament de depredador" del fotògraf

Ell va explicar que li agrada portar les sessions al límit -entenent límit per llepar el cul o ejacular a la cara de noies de 19 anys- i va assegurar que "totes hi van participar de manera consensuada", un fet que el relat de les seves víctimes desmunta. Ara, la model espanyola Minerva Portillo s'ha sumat a la llista de dones que han denunciat les agressions de Richardson, que als 51 anys es troba (ara sí) a la picota, com Harvey Weinstein

Minerva Portillo -segons publica La Vanguardia- va ser enganyada pel fotògraf el 2004. Tenia 22 anys i una prometedora carrera en el món de la moda. Abans de començar la sessió amb Richardson, li van fer firmar un contracte. "Tots menys jo sabien el que farien. Van actuar com una màfia, tot estava organitzat", explica Portilllo. Li van demanar que es tragués la samarreta i el resultat d'aquella sessió van ser una trentena d'imatges hardcore, molt allunyades del glamur dels focus.

Notícies relacionades

Després d'allò, la noia se'n va anar corrent. "Em vaig dutxar i em vaig fregar amb una força inhumana. No l'hi vaig explicar a ningú”. El fotògraf es va obsessionar amb ella, però Minerva no va tornar a treballar mai més a les seves ordres. Al cap d'un parell d'anys, la model estava embarassada, quan Richardson va penjar les fotos d'aquella sessió a internet.  

"Vaig tocar fons. Van anul·lar tota la meva vida. M'hauria suïcidat si no hagués sigut per la meva filla. Volia desaparèixer, no saber res de ningú. Ha sigut una condemna de gairebé 14 anys, una presó. Més dolor del que he passat és difícil de suportar", explica. Ara l'únic que vol és restaurar la seva dignitat. La por de les reaccions, eren el seu principal fre a l'hora de trencar el silenci. "Però la indústria no pot recular. Richardson ha fet molt de mal, i la campanya contra ell no pot retrocedir. Tot això ho faig per la meva filla. He de netejar la nostra vida".