BIOTECNOLOGIA COREANA

Exo Glove Poly, el guant robòtic per a persones amb mobilitat reduïda

El 'wearable' permet agafar un got i beure, obrir un tap de rosca, rentar-se les dents i obrir una porta

Exo Glove Poly, el guant robòtic per a persones amb mobilitat reduïda. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Exo Glove Poly és un guant robòtic que pot ser de molta ajuda per a persones amb mobilitat reduïda a les mans. El laboratori de biorobòtica de la Universitat Nacional de Seül fa un any que treballa en un prototip que podria canviar la vida de milions de persones per a les quals tasques senzilles, gairebé mecàniques, com agafar objectes o pentinar-se, suposen un esforç gairebé titànic, complicat i frustrant. 

La tecnologia i la medicina s'han aliat en aquest wearable realitzat en un polímer flexible -i rentable- que cobreix només una part de les mans. La idea és fugir de pròtesis aparatoses, pesades i complicades.

Els enginyers coreans de l'Exo Glove Poly destaquen els avantatges del seu dispositiu: portabilitat, simplicitat, higiene, preu, es pot produir en sèrie, la seva aparença i la seva seguretat.

Es col·loca en un minut

També assenyalen com a positiu la seva facilitat d'ús. Es col·loca en cinc passos en menys d'un minut. Ancorant-lo a les puntes dels dits índex i cor, i subjectant-lo al canell, amb un sistema de corretges de plàstic, imants i filaments metàl·lics i retràctils controlats per un motor.

Notícies relacionades

El guant biònic permet, com es veu en el vídeo al canal de Youtube del centre coreà, que algú amb dificultat de moviment a les mans pugui fer la pinça amb el polze, agafar objectes de tot tipus (fins a mig quilo), descargolar un tap, obrir ampolles, pots i portes, rentar-se les dents...

"La gent amb discapacitat vol viure una vida independent. I hem desenvolupat un wearable robòtic lleuger i suau per a la mà", assegura el professor Kyu-Jin Cho, un dels creadors d'aquest esperançador dispositiu.