CREADOR D'IMATGES D'ESTOC

Antonio Guillem: "M'has vist, però no saps qui soc"

Entrevista a un dels autors d'imatges d'estoc amb més èxit del món

La seva imatge 'Distracted boyfriend' s'ha convertit en un mem

Entrevista a Antonio Guillem, creador d’imatges d’estoc. / VIDEOLAB ZETA

1
Es llegeix en minuts
Videolab Zeta

Des de fa cinc anys el barceloní Antonio Guillem (45 anys) i el seu equip  venen imatges d'estoc, fotografies bàsicament orientades al món de la publicitat. Les seves fotografies estan entre les imatges més vistes en l'actualitat. Però degut a la naturalesa d'aquest tipus d'imatges, no som conscients d'haver-les vist. Ni identifiquem els seus models, o els seus autors.

Antonio Guillem, que ha concedit una entrevista en exclusiva al Videolab de Zeta, considera que el verdader èxit de la foto d'estoc radica en el seu preu. “L'única manera de tenir èxit en aquest món de la foto d'estoc és generar moltíssim contingut, que sigui bo. I no parar.”

Notícies relacionades

Per exemple, tots hem vist 'Distracted boyfriend', una imatge d'arxiu de Shutterstock  creada per ell que s'ha convertit en el mem més popular de l'any. Al vídeo, Antonio Guillem es mostra indiferent a l'èxit del mem: “Per a mi no té cap importància” -assegura-, “no em fa sentir orgullós, fins fa poc ni tan sols sabia el que era un mem. No m'interessa i, la veritat, em molesta que m'associïn amb aquest fenomen.”

Al preguntar-li sobre si l'èxit de les seves fotos prové del fet que les ha fet creativament, la seva resposta en això també és claríssima: “L'autoria no m'interessa gens ni mica. Soc un dels fotògrafs que més fotografies venen al món i, tot i així, ningú ho sap. Els creadors d'imatges d'estoc tenim una rellevància, però que no consta enlloc. Jo només vull generar contingut que es pugui vendre milers de vegades.”