videojocs

Mario Bros ja no és lampista

Nintendo anuncia que el seu icònic personatge va deixar de reparar canonades "fa molt temps"

14049164 59

14049164 59 / satom

1
Es llegeix en minuts

Granota blava, gorra vermella, guants blancs i bigoti frondós. Fa gairebé 40 anys que aquests són els trets característics del personatge més mític de NintendoMario Bros. Ara, quatre dècades després, la companyia japonesa ha actualitzat la fitxa d'aquesta popular icona dels videojocs de l'empresa fundada per Fusajiro Yamauchi el 1889, any en què va començar la seva activitat com a fabricant d'un popular joc de cartes. Aquesta mena d'actualització de Nintendo del currículum de Mario ha revelat que aquest va deixar de treballar de lampista "fa molt temps". Fa un temps -indeterminat- que va decidir centrar-se a ser heroi de videojoc. "Ho fa tot genial", es pot llegir en el perfil publicat a la web de Nintendo.

Notícies relacionades

Malgrat això, mai s'ha tret la característica granota blava per a les seves aventures. De fet, el personatge de Mario (de nacionalitat italiana) estava ideat com un fuster, però després la companyia va pensar que tenia més lògica que fos lampista (les seves aventures passen en un món ple de canonades).

El creador de Mario, Shigeru Miyamoto / EFE

La primera aparició de Mario va ser el 1981 en el videojoc 'Donkey Kong', tot i que ho va fer amb el nom de 'Jumpman' (l'home saltador). Germà de Luigi, també lampista, i enamorat de la Princesa Peach el canvi de nom no es va produir fins al 1983, quan va aparèixer el videojoc Mario Bros. A partir d'aquí, el personatge ha evolucionat del 2D al 3D i ha aparegut en gairebé 200 videojocs -no tots com a protagonista-. En les dimensions que sigui, l'exlampista seguirà amb les seves aventures i rescatarà la Princesa Peach sempre que tingui problemes.