xarxa neuronal

Una intel·ligència artificial escriurà el pròxim llibre de 'Joc de trons'

El sistema ja ha completat cinc capítols de la saga literària 'Cançó de gel i foc', en què es basa l'exitosa sèrie de HBO

sin-ttulo

sin-ttulo

1
Es llegeix en minuts

Un usuari de la plataforma col·laborativa GitHub ha entrenat una xarxa neuronal perquè escrigui el pròxim llibre de la saga literària 'Cançó de gel i foc', en què es basa la popular sèrie de televisió de HBO 'Joc de trons'. A l'espera que l'autor George R. R. Martin completi la pròxima entrega, el sistema ja ha acabat els cinc primers capítols.

La intel·ligència artificial ha sigut entrenada per escriure la que seria la sisena entrega de l'heptalogia literària ambientada a Ponent, basant-se precisament en els cinc primers llibres de la saga que ja han sigut publicats fins al moment.

Des del 2011, any en què es va publicar el cinquè llibre de la saga 'Cançó de gel i foc', titulat 'Dansa de dracs', l'escriptor nord-americà George R. R. Martin està preparant la penúltima entrega de la saga, que es coneixerà com a 'Vents d'hivern' i que encara no té data de publicació.

Descàrrega 'on line'

Notícies relacionades

De moment, la xarxa neuronal ja ha completat els primers cinc capítols del llibre, que es poden descarregar des de la pàgina del projecte col·laboratiu. En aquest inici ja s'inclouen alguns girs de guió sorprenents, com que el personatge de Jon Neu és un Lannister o que Ned Stark en realitat segueix viu.

No és la primera vegada que es porta a terme una iniciativa d'aquest tipus. El 2016, Google va llançar una plataforma neuronal de codi obert, anomenada SyntaxNet, que interpretava el llenguatge natural i que era, fins i tot, capaç d'escriure poemes, tot i que aquests no resultaven del tot coherents.