FI DE TEMPORADA

Daenerys i Robb Stark, les estrelles de 'Joc de trons'

El marxandatge relacionat amb els dos personatges de la sèrie de la HBO són els més 'rastrejats' a la xarxa pels fans espanyols

juego-de-tronos

juego-de-tronos

2
Es llegeix en minuts

Amb l’estrena mundial del setè episodi (la matinada passada) es tanca la setena i penúltima temporada de Joc de trons, una entrega que s’ha caracteritzat tant pels escàndols de pirateig que l’han envoltat, com pels rècords d’audiència que ha obtingut a tot el planeta, i que la consoliden com la gran producció televisiva d’aquest inici de segle. I aquest èxit audiovisual també ha tingut el seu reflex directe en el marxandatge, un immens sector econòmic del qual, a través de les recerques per internet, es poden extreure dades molt interessants. Per exemple, saber quins són els personatges de la sèrie que més fascinen l’audiència. I segons un estudi de l’empresa Idealo (comparador de preus online del grup editorial Axel Springer), els personatges favorits de Joc de trons per als fans espanyols són Daenerys Targaryen i Robb Stark.

Informe d'Idealo.es

En aquestes set temporades (i 67 episodis) que ja s’han emès de la producció basada en l’obra literària de George R.R. Martin, la desfilada de personatges que han passat per Ponent ha sigut vertiginosa. Els Lannister, Stark, Baratheon, Targaryen… Però segons les dades d’Idealo.es, basades en les recerques fetes a la plataforma en la categoria Figures de joguina, Daenerys Robb Stark són els més sol·licitats.

El cas de la Mare de Dracs era bastant predictible, ja que és un dels personatges més forts de la sèrie, i amb més presència en aquesta última etapa. Seguint Daenerys (l’actriu britànica Emilia Clarke), els personatges femenins més sol·licitats són les germanes Stark, Arya i Sansa, que han demostrat una evolució brutal durant les set entregues de la saga. 

CAPÍTOL HISTÒRIC

Notícies relacionades

El que és sorprenent és el cas del primogènit dels Stark, Robb (l’actor britànic Richard Madden), ja que és un personatge en el record: va ser assassinat en la tercera temporada (2013) en l’històric capítol titulat La boda roja. És curiós que sigui més buscat que altres protagonistes bàsics, com són Jon Neu (Kit Harington) o el fascinant Tyrion Lannister (Peter Dinklage).

Segons especifica Idealo, i al marge de les audiències, incloses les visualitzacions piratejades (és la sèrie més piratejada de la història de la televisió), la dada que millor testifica el seu enorme èxit a Espanya és el gran moviment que es registra a internet a la recerca de marxandatge relacionat amb tota la saga. Els DVD i Blu-Ray són els productes més buscats (61,2%), sobretot de la sisena temporada (encara no se’n comercialitza la setena). Després, els productes més rastrejats són els jocs de taula clàssics ambientats en l’univers de Cançó de gel i foc (29,98%): el més sol·licitat és el Monopoly, seguit de les versions del Risk i el Cluedo. Altres productes que van molt buscats són les figures (un 4,26%) i els videojocs (un 3,02%).