'APP' GRATUÏTA FINS DIUMENGE

Com trobar la teva mascota perduda

L'aplicació per a mòbils 'Estoy perdido' permet localitzar el teu animal en una àrea prèviament seleccionada encara que no tingui xip identificador

Així funciona l’aplicació ’Estoy perdido’, per buscar les mascotes extraviades. / periodico

1
Es llegeix en minuts

'Estoy perdido'Estoy perdido és l'aplicació per a mòbils que permet buscar i trobar una mascota en qualsevol lloc del món. El seu funcionament és senzill: es fa una foto de l'animal i es puja a l'aplicació prèviament descarregada. Automàticament, l''app' registra el lloc o ubicació on es puja la imatge, juntament amb l'hora.

L'usuari que fa la foto pot afegir altres dades de l'animal perdut, com si està ferit, si se l'ha emportat o altres dades que consideri d'interès. La persona que ha perdut la mascota emet un avís des del seu 'smartphone' del lloc aproximat on ha perdut l'animal i, quan qualsevol mascota sigui localitzada a la zona que ha triat, rebrà un avís al seu mòbil i al seu Facebook per alertar-lo, per si fos la seva.

"Quan et trobes un animal al carrer o a la muntanya, si vols agafar-lo et pot atacar o pot sortir corrent, cosa que a sobre pot provocar un accident i acabar amb l'animal ferit o, pitjor, mort", comenten els creadors de l'aplicació.

Notícies relacionades

Cada any es perden -i es troben- milers d'animals a tot el món. Però molts altres es perden per sempre. Només a Barcelona, el 75% dels gossos que recullen les protectores de Barcelona no porten un xip identificador xip identificador, i en el cas de gats la xifra puja fins al 90%, segons dades del juliol de l'any passat.

Amb aquesta aplicació, els animals podran tornar amb els seus amos inicials i recuperar així la seva família.