TENDÈNCIES EDUCATIVES

Cangur bilingüe, el perfil de moda entre les famílies espanyoles

El 42,86% dels pares busquen cuidadors que parlin en anglès als seus fills

En països com Noruega la demanda cau fins al 17,65%, i és del 0% a Dinamarca

36484409 59

36484409 59 / ELISENDA PONS

2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Fa més d'una dècada de la implantació a Espanya del sistema d'ensenyament bilingüe, però encara avui hi ha centres que no tenen classes en anglès. Segons dades del baròmetre del CIS, ni més ni menys que un 61,4% dels espanyols no parlen anglès. Milers de famílies, a més, es troben amb un problema afegit, ¿què fer quan s'ha d'ajudar els nens amb els deures? 

Segons una enquesta recent realitzada per Quierocanguro, a Espanya 4 de cada 10 famílies volen que els cangurs parlin als seus fills en anglès. La plataforma, que posa en contacte famílies amb professionals d'aquest tipus, amb presència a 5 països europeus més i amb més de 800.000 usuaris, ha realitzat el sondeig a nivell internacional.

Les dades col·loquen Espanya, amb un 42,86%, al capdavant d'aquesta tendència respecte a altres països com per exemple Itàlia amb un 40,94% de pares que busquen cangurs bilingües. "Els pares volen que el cangur bilingüe, a més de recollir els nens del col·legi o cuidar-los durant el dia, pugui ajudar-los amb els deures quan calgui i fer les rutines del dia a dia en anglès, per anar introduint l'idioma de forma natural", comenta Patricia Adam, responsable de comunicació de Quierocanguro.

NIVELL AVANÇAT

"Davant l'escassetat de mainaderes bilingües o natives a Espanya, moltes famílies opten per cangurs amb un alt coneixement d'anglès, com estudiants que han fet algun curs universitari a l'estranger i que compten amb un nivell molt avançat, estudiants de Filologia Anglesa o aquells cangurs que tenen titulació específica que acrediti els seus coneixements", expliquen des de la plataforma.

Els resultats de l'enquesta donen altres dades d'interès. Així, als països del nord d'Europa, on la majoria de la població parla anglès com a segon idioma, no hi ha la mateixa demanda de cangurs bilingües. Una de les causes és que aquests països són els que tenen un nivell de competència més alt al món en el domini de l'anglès com a llengua estrangera.

D'aquesta manera, a Noruega el percentatge de pares que busquen cangur que parli anglès se situa en un 17,65%. La segueixen Finlàndia amb un 12,50% i Holanda amb un 6,25%. En l'últim lloc se situa Dinamarca amb un percentatge del 0%; cap dels pares enquestats buscava cangur bilingüe o natiu en anglès.

L'EXEMPLE ESCANDINAU

Notícies relacionades

Les dades demostren que un model educatiu bilingüe de qualitat, des de ben petits, permet el domini d'una segona llengua en edat adulta. En les escoles escandinaves els nens reben classes d'anglès des dels primers anys d'escolarització i és considerada una assignatura gairebé tan important com les matemàtiques.

Segons diversos estudis, per poder parlar un idioma de forma totalment bilingüe, almenys un 20% de la comunicació del nen s'ha de donar en el segon idioma. Si aquest sistema bilingüe d'ensenyament i pràctica del llenguatge comença des que els nens són nadons, la plasticitat del cervell del nen s'aprofita al màxim.

¿Quant costa un cangur bilingüe?