TREBALLADORS DE LA LLAR

¿Quant cobra un cangur?

La tarifa mitjana a Espanya no arriba a 7,50 euros l'hora, ni la meitat que a Suïssa i lluny del Regne Unit i Alemanya

¿Quant cobra un cangur?

JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de les vacances i amb la tornada a l'escola, toca organitzar-se a totes les llars amb nens. Molts pares, amb jornades laborals repartides al llarg de tot el dia, tenen poc temps per ocupar-se dels seus fills, i necessiten l'ajuda d'altres persones que els donin un cop de mà. A més del boca-orella hi ha portals a internet que concentren una àmplia xarxa de cangurs disponibles a tot Espanya. Yoopies.es opera aquí des del 2011 i ofereix referències de 80.000 cuidadores infantils a tot el territori espanyol. El seu últim informe, publicat fa poques setmanes, recull, a més, un interessant estudi dels preus que cobren l'hora aquests puericultors.

Les tarifes varien molt d'una regió a l'altra, per això pot anar bé tenir com a referència els preus mitjans que ha publicat aquesta web.

LLUNY DE SUÏSSA

A Espanya, actualment, el preu mitjà per cuidar nens és de 7,46 euros l'hora (una mica per sota dels que es cobrava en anys anteriors, possiblement per la crisi econòmica que encara castiga gairebé tots els sectors).

Catalunya, aquests són els preus de referència: Barcelona: 7,99; Tarragona: 7,46; Terrassa: 7,65; Lleida: 6,99; Girona: 7,51; Sabadell: 7,71; Blanes: 7,51; Manresa: 7,55; Reus: 7,46; Badalona: 7,89.

Aquesta tarifa no és ni la meitat del que cobren els cangurs a Suïssa (15,33 euros), o a Anglaterra (10,06 euros) o a Alemanya (9,5 euros). Els preus han disminuït prop d'un 6% en general respecte als que hi havia el 2015. Aquest és el cas de Catalunya, on de 7,92 euros/hora s'ha passat a 7,55 euros/hora) o la Rioja, on la caiguda ha sigut de 7,84 euros/hora a 7,38 euros/hora.

LES CIUTATS MÉS CARES

Notícies relacionades

Les ciutats i municipis més cars del rànquing són Castell-Platja d'Aro (9,19 euros) i Empuriabrava (9,11 euros), a Catalunya, i també Eivissa, on la mitjana se situa en 9,04 euros. Per contra, les ciutats més econòmiques són Crevillent (5,69 euros), a Alacant, i El Ejido (5,74 euros) i Lucena (5,82 euros), totes dues a Andalusia.

Sorprenentment, Ceuta és la comunitat amb les tarifes més cares (8,55 euros/hora), amb un increment del preu d'un 1,8% respecte a l'any passat, i Múrcia té les més barates (7,13 euros/hora).