Anar al contingut

NIPONS 'IL·LUSTRES'

Son Goku i Shin Chan, ambaixadors dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020

La botiga oficial ja ven productes de personatges de manga com Sailor Moon i Naruto

Son Goku i Shin Chan, ambaixadors dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020

Son Goku estarà als Jocs Olímpics de Tòquio 2020. El protagonista de 'Dragon Ball' no competirà com a atleta, però sí es podrà veure en els estadis esportius, en les gorres, samarretes, clauers i altres productes de màrqueting que l'organització del certamen ja ha començat a vendre. Ell i altres personatges famosos de manga i anime (l'animació japonesa), com Shin Chan Sailor Moon, són els nous ambaixadors dels Jocs Olímpics de Tòquio.

La botiga oficial 'on line' de Tòquio 2020 ha publicat una selecció d'articles il·lustrats amb dibuixos de sèries que han fet la volta al món, i que són una perfecta carta de presentació de la cultura nipona. A més de Son Goku, Shin Chan Sailor Moon, també hi ha Luffy de 'One piece', Naruto, Astro Boy i el gat Jibanyan, de 'Yo-Kai Watch'. Personatges que encantaran als menuts... i no tan menuts.

Tots els 'souvenirs' de la línia de 'personatges especials' inclouen els noms de les sèries d'animació i el lema 'Ganbare, Nippon!', un missatge d'ànim que es podria traduir com 'Som-hi, Japó!'. Els productes amb llicència oficial tenen una versió per als Jocs Olímpics i una altra per als Jocs Paralímpics.

No és la primera vegada que els Jocs Olímpics de Tòquio recorren a 'il·lustres' personatges del manga i els videojocs. En la cerimònia de clausura de Rio 2016, per exemple, es va emetre un vídeo de presentació de Tòquio 2020 en què sortien Oliver Atom (de 'Campeones'), Doraemon, Hello Kitty Pac-Man, i en què el primer ministre japonès, Shinzo Abe, es transformava en Super Mario per arribar a l'hora a la festa.