'TIMELAPSE DEVASTADOR'

15 anys de terratrèmols en un sol vídeo

Els de Sumatra i el Japó han sigut els més grans, però destaquen la multitud de petits sismes provocats pel 'fracking' als EUA

El Centre del Pacífic d’Alertes de Tsunamis dels EUA ha publicat aquest vídeo sobre tots els terratrèmols dels primers 15 anys del segle XXI.   / periodico

1
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els terratrèmols devastadors, de més de 8 graus a l'escala Richter no són gaire habituals. Però tots, absolutament tots els dies, la Terra experimenta sacsejades. El Centre d'Alertes de Tsunamis del Pacífic del Servei Meteorològic Nacional dels Estats Units ha publicat un bonic 'timelapse' de gairebé quatre minuts que recull tots i cada un dels terratrèmols que s'han registrat en els primers 15 anys d'aquest segle XXI, des de l'1 de gener del 2001 fins al 31 de desembre del 2015.

Alguns moments destacats del vídeo són, per exemple, quan a finals del 2004, un sisme de 9,1 graus de magnitud va fer tremolar Sumatra. O set anys després, quan el Japó va tenir el terratrèmol de 9 graus que va afectar la planta nuclear de Fukushima.

EL 'FRACKING' I LA FALLA DE SAN ANDRÉS

Notícies relacionades

Des que, a partir del 2007, es va generalitzar el 'frackingals EUA, l'interior del país ha anotat multitud de petits terratrèmols, com s'observa al vídeo.

El muntatge mostra com en els últims temps no s'han registrat terratrèmols a la Falla de San Andrés, que passa per Califòrnia. Això és un mal presagi. Els petits terratrèmols ajuden a alliberar l'energia acumulada a la Terra. Que aquesta energia no s'escapi en petites dosis fa pensar als científics que un gran terratrèmol castigarà en les pròximes dècades la costa californiana.