HISTÒRIA INSPIRADORA

Miss Norma: la dona de 90 anys que va rebutjar tractar-se del càncer

Fa 190 dies que viatja pels EUA a bord d'una casa sobre rodes i explicant les seves aventures a Facebook

  / FACEBOOK

 
driving-miss-norma-facebook

/

1
Es llegeix en minuts

L'estiu passat, i poc després que le detectessin càncer al seu marit Leo, també lI van descobrir càncer d'ovaris en una prova rutinària a Norma, de 90 anys. Només dos dies després que morís el seu marit, Norma va anar al seu metge, a Michigan (EUA), que li va explicar les opcions: operar-se per extreure el tumor i, després, radiació i químio. "Tinc 90 anys, me'n vaig de viatge", li va contestar Norma al metge i als familiars que la van acompanyar a la visita.

Es va vendre la casa, la que va compartir 67 amb el seu marit, se'n va comprar una sobre rodes i es va disposar a viure una nova vida de viatges i aventures.

Tal com recull 'BBC Mundo', aquesta petita dona d'1,50 metres i 46 quilos, i que el mes que ve fa els 91, no està sola: l'acompanyen el seu fill Tom, la seva jove Ramie i el seu caniche, Ringo.

NOVES EXPERIÈNCIES

Ha fet coses que abans mai s'havia plantejat: ha pujat en globus a Palm Springs (Califòrnia), ha visitat Disneyland (Florida), ha vist el mont Rushmore (Dakota del Sud), els bisons del parc nacional de Yellowstone, ha anat al Grand Canyon del Colorado...

La llista és llarguíssima. També ha estat a Nova Orleans. Al museu de la segona guerra mundial de la ciutat va ser rebuda amb tots els honors, perquè ella va treballar d'infermera durant el conflicte bèl·lic.

MILERS DE FANS

Totes aquestes aventures es poden seguir a la seva pàgina de Facebook. 'Driving Miss Norma' (Conduint Miss Norma) té gairebé 188.000 fans interessats a conèixer el dia a dia d'aquesta dona tan simpàtica i valenta la història de la qual està inspirant molta gent. Persones corrents afectades també per aquesta malaltia o potser amb parents que la pateixen.

La nora de Norma, Ramie, que també s'encarrega de la majoria de fotos de la pàgina, explica que la següent parada del viatge serà Geòrgia per "disfrutar de la seva història, la seva bellesa natural i el deliciós menjar de Savannah".

Notícies relacionades

I Norma, ¿com està? Ella explica que està bé, que camina cada dia empenyent la seva cadira de rodes. "Està disfrutant moltíssim del viatge", explica la dona del seu fill.

MISSATGES DE CARINYO

"Passem molta estona cada dia llegint els centenars de missatges plens de carinyo i suport de tot el món amb llàgrimes als ulls", diu Ramie. "Només esperem que la nostra història animi les famílies a parlar obertament sobre aquest tema tan dur", conclou.

Temes:

Facebook Càncer