RESUM DE L'ANY A LA XARXA

Youtube publica el rànquing de vídeos més populars del 2015

L'anunci d'Amenábar per a Estrella Damm i el 'El perdón', de Nicky Jam, els virals destacats a Espanya

 

2
Es llegeix en minuts
LAURA ESTIRADO / BARCELONA

Google ha fet pública aquest dimecres la llista dels vídeos més populars a Youtube durant el 2015, tant a Espanya com a nivell global. El rànquing no només ha tingut en compte el nombre de visualitzacions, sinó també les interaccions que han generat els vídeos (comentaris, 'm'agrada', compartits...).

Són els més virals, els que han marcat tendència aquest 2015 que està a punt d'acabar.

En l'apartat de vídeo no musical a Espanya hi ha l'anunci de 'Vale' que va rodar Alejandro Amenábar per a Estrella Damm, i que van protagonitzar l'estiu passat Quim Gutiérrez i Dakota Johnson (en ple 'boom' del film '50 sombras de Grey'). En la categoria pròpiament musical, el que ha arrasat és 'El perdón', de Nicky Jam (cançó que també va arrasar l'estiu passat). En l'apartat global, el més vist, en la categoria general, va ser 'Silento, watch me (Whip/Nae Nae)', i, en l'apartat musical, 'Wiz Khalifa - See you again ft. Charlie Puth'.

Aquest és el resum de l'any a Espanya, en l'apartat general:

1/ 'Vale'

L'anunci d'Amenábar per a Estrella Damm, l'estiu del 2015, amb Dakota Johnson i Quim Gutiérrez, que ha superat els sis milions de visites.

2/ 'La cumbre escarlata' (tràiler)

El curt promocional d'aquesta pel·lícula de Guillermo del Toro ha causat sensació entre els 'youtubers'. Ja supera les 5,3 milions de visualitzacions.

3/ 'Charlie Charlie Challenge'

El 'youtuber' espanyol més famós, El Rubius, ha aconseguit gairebé 20 milions de visualitzacions d'aquest vídeo.

4/ 'El temazo de Ylenia'

Molt sarcasme en aquest vídeo crític amb un dels temes de l'estiu, el 'Pégate', d'Ylenia, la concursant de 'Gandía Shore' que després també va passar per 'Gran hermano'.

5/ 'Planeta Vegetta: Una gran aventura nos espera #1'

El 'videogamer' Vegetta 77 (gairebé de 12 milions de fans, poca broma) es grava i comenta quan juga les seves partides. Tot un art.

6/ 'Bebé come papilla'

El món infantil es cola, i amb molta força, en el món 'youtuber'. Aquest curt acumula més de 12 milions de visualitzacions.

7/ 'AnimatronicsRap (Five Nights at Freddy's Rap)'

El canal ZarcortGame --quatre milions d'usuaris registrats-- basa el seu èxit de la fusió dels videojocs i el rap.

8 / Missatge per a Christian Gálvez

El presentador Frank Cuesta la va armar l'estiu passat al criticar --i demanar-ne la retirada de la graella de programació-- l'espai de Mediaset 'Vaya fauna', que presentava Christian Gálvez. Multitud de defensors dels animals el van recolzar i van veure en massa la seva gravació.

9/ '¡Conéctate al verano en Clan con Pocoyó!

Sens dubte, la cançó de l'estiu per als més petits. El 'clip' promocional de la cadena infantil es va convertir en una de les melodies més enganxoses dels mesos de més calor.

Notícies relacionades

10/ Rita Barberá. 'El caloret'

La sàtira sobre l'atropellat discurs de Barberá a les falles, quan encara era alcaldessa de València, la va portar a ser una de les 'reines' dels mems i les cançons de les festes populars. El 'remix' de les seves paraules ha tingut més de dos milions de visualitzacions.