RESUM DE L'ANY

Els vídeos més vistos del 2014

El tanga de Mariló Montero i l'espectacular accident del pilot de F-1 Jules Bianchi són els clips més visionats

Mariló Montero torna a les xarxes socials per una mala passada amb la seva indumentària. / periodico

4
Es llegeix en minuts
LORENA VELASCO / EL PERIÓDICO

La majoria dels fenòmens virals en les xarxes socials aquest 2014 han sorgit de vídeos televisius o de gravacions amateurs que han circulat per internet i han sumat milers de visites d'usuaris. Vídeos d'impacte, ficades de pota de famosos o fenòmens naturals són algunes de les temàtiques destacades en els clips més vistos des de la web d'El Periódico al llarg de l'any.

En el primer lloc de la classificació hi ha la polèmica presentadora Mariló Montero. En aquesta ocasió, no van ser els comentaris desafortunats o les entrevistes polèmiques el que van catapultar la periodista a convertir-se en un fenomen a les xarxes, sinó un indiscret tanga de color negre que es transparentava a través d'uns pantalons massa fins.

El moment va tenir lloc a l'espai culinari de 'La mañana de la 1' just quan Montero introduïa el plat al forn. La seva roba interior ha estat vista per més de 100.000 usuaris. 

A continuació hi ha les imatges de l'accident del pilot francès Jules Bianchi, que al Gran Premi del Japó del mes d'octubre passat va perdre el control del seu Marussia-Ferrari i es va estavellar contra un tractor grua que estava als voltants del circuit. La impactant gravació, feta per un aficionat, ha donat la volta al món i ha rebut gairebé 70.000 visites a la web d'El Periódico.

En el tancament del 'top' tres hi ha l'actuació d'Iraila, la jove cantant d'11 anys que va debutar al programa 'La voz kids' i va morir d'un càncer mentre s'emetia el programa. En la gravació, la nena sorprèn el jurat amb la seva interpretació de la cançó 'Diamonds' de Rihanna. El vídeo ha estat vist per 61.000 persones. 

FENÒMENS INCREÏBLES

Un altre dels clips de gran popularitat ha estat el d'una dona que va haver de ser ingressada en un hospital de Regne Unit després d'un orgasme de dues hores que la va deixar esgotada. Per no oblidar l'episodi, el seu marit va gravar l'escena en vídeo i la va penjar a les xarxes.

El gat que salva un nen d'un atac d'un gos en una localitat d'Indiana també ha fet la volta al món. També ha triomfat la increïble transformació de Lotte, filla d'un cineasta holandès que va fer una foto diària a la nena des del seu naixement fins al seu 14è aniversari i va compondre un vídeo.

En aquesta categoria també acumula milers de visites el jove indi Ashik Gavai, que es va sotmetre a una operació per extreure-li les 232 dents que li havien crescut de forma descontrolada. 

El vídeo en què una anaconda gegant es menjava presumptament un home en un programa especial de Discovery Max (malgrat que després va causar decepció en els espectadors) també va reunir un gran nombre de visites.

ELS FAMOSOS 

Entre els més vistos també hi ha vídeos de personalitats famoses. És el cas de la gravació en un restaurant de luxe d'Eivissa en què es veu l'actor Orlando Bloom clavant cops al jove cantant Justin Bieber al cap. Segons sembla, l'episodi va ser fruit d'una llarga confrontació entre tots dos per les seves exparelles. Laura Pausini ha estat l'altra gran protagonista, després d'una badada en un concert al Perú en què va mostrar les seves parts íntimes al públic assistent al no portar roba interior

També ha batut rècords el jugador de futbol americà Ray Rice en un vídeo en què apareix pegant a la seva promesa, la model Janay Palmer en un ascensor. El succés li va costar a l'esportista la suspensió indefinida i la cancel·lació del seu contracte professional a la Lliga NFL. 

L'esquiadora libanesa Jackie Chamoun, per la seva part, ha aixecat fortes crítiques al seu país a l'aparèixer en un vídeo promocional en 'topless' després dels Jocs Olímpics d'Hivern de Sotxi. 

En pantalles espanyoles, destaca l'empipament de productor José Luis Moreno amb les presentadores del programa 'Hable con ellas', que va comportar que el ventríloc abandonés el plató de Tele 5 després d'unes acusacions d'impagament.

Finalment la imitadora Leonor Lavado, que després de triomfar a Youtube amb un vídeo en què imitava desenes de famosos, ha fitxat per Atresmedia TV.

D'IMPACTE

La sorpresa d'uns pares filipins quan veuen despertar-se la seva filla clínicament morta en el moment del funeral va emocionar més de 30.000 usuaris, malgrat que la petita va morir finalment l'endemà. 

I per als amants de fenòmens paranormals, el presumpte 'fantasma' de la Lliga argentina. En la gravació s'observa una figura translúcida que recorre el camp de futbol durant un partit entre el Racing i el River Plate. 

Una altra fita en aquesta categoria és l'aconseguida per l'il·lusionista Antonio Díaz en la seva aparició en el programa de Buenafuente a La Sexta. El mag va deixar bocabadats espectadors i internautes al 'teletransportar-se' a Nova York amb objectes presents fins a segons abans al plató. 

BARCELONA

L'increïble muntatge 'Love Casa Batlló', una representació sobre l'edifici d'Antoni Gaudí amb efectes de realitat augmentada i 3D, ha guanyat un premi internacional de pel·lícules turístiques, després d'extasiar els barcelonins i el món. 

Altres dels clips que han acumulat més visites han estat la brutal agressió racista al metro de Barcelona a un jove asiàtic a prop de la parada Fabra i Puig i la gravació d'un videoaficionat que captura el moment en què s'aborda un aterratge a l'aeroport del Prat per evitar la col·lisió amb un altre avió que es disposava a sortir de pista per enlairar-se. 

FENÒMENS DE LA NATURALESA

En aquesta categoria destaca l'albirament d'un meteorit a Catalunya a principis de setembre. Els ciutadans matiners de Barcelona i Tarragona van poder observar un rastre lluminós que travessava el cel i desprenia un fum rosa i blanc. 

Més espectaculars són les imatges de la congelació de les cascades del Niàgara. Després de l'onada de fred polar que va arrasar els Estats Units a principis d'any, la tempesta de neu 'Hèrcules' va aconseguir immobilitzar la gran caiguda d'aigua.  

ACTUALITAT POLÍTICA

Notícies relacionades

La política i els polítics no s'han escapat del rànquing. El programa satíric 'Polònia' de TV-3 ha protagonitzat una de les polèmiques de l'any amb l'episodi del 13 de novembre. L'escena consistia en un esquetx en què el president espanyol Mariano Rajoy emulava el dictador Adolf Hitler a la pel·lícula 'El Hundimiento'. 

El procés participatiu del 9-N a Catalunya també ha tingut protagonisme, amb el vídeo dels jugadors de rugbi de Girona que es van enfrontar amb un grup ultra contrari a la consulta en un dels locals participatius que intentava boicotejar la votació.