CONTROL DES DEL MÒBIL

Com evitar el doble 'check' de WhatsApp

De moment només els usuaris d'Android poden burlar la nova actualització del famós servei de missatgeria

La nova icona de la discòrdia de WhatsApp.

La nova icona de la discòrdia de WhatsApp.

1
Es llegeix en minuts
LAURA ESTIRADO / BARCELONA

Després de la posada en marxa del nou servei de WhatsApp del doble 'check', l'avís que el teu missatge efectivament ha estat llegit pel destinatari, alguns s'han posat a tremolar pe l'excés de control que això pot suposar en les relacions de parella, família i amistats. 

El doble 'check' pot fer que estiguem, encara, més pendents del mòbil (escriurem un missatge, mirarem que ha estat entregat i, a partir d'ara també, que ha estat llegit), i que sorgeixin obsessions i elucubracions paranoiques com quan algú comprovi que el seu missatge s'ha enviat, s'ha llegit i que l'altra persona s'ha connectar temps després però que no li ha tornat el missatge.

De moment, només els usuaris d'Android que no vulguin tant control podran desconfigurar-se aquesta opció del WhatsApp.

Els passos a seguir són els següents:

1. Des de l'aplicació, anar a Ajustos.

2. Entrar a Notificacions i seleccionar Notificacions Emergents.

3. Seleccionar Mostrar Sempre Element Emergent.

Amb aquesta configuració es mostraria qualsevol missatge entrant a la pantalla del mòbil, encara que estigui bloquejat. I així es pot burlar el doble 'check' blau, almenys temporalment, ja que una vegada que es torna a entrar a l'aplicació i s'obre la conversa apareixeran les marques blaves.

Notícies relacionades

Una altra solució seria posar el telèfon en mode avió després de rebre un missatge. Llegiu el missatge així i no es marcarà el 'check' blau perquè no hi ha connexió. Després s'ha de sortir i tancar l'aplicació. Activeu el terminal i quan es torna a obrir WhatsApp serà quan informarà que hem llegit el missatge (i no abans).

I la solució més radical seria desinstal·lar l'última versió de WhatsApp i optar per una d'anterior sense doble 'check'.