Indignació a la xarxa per la Creu de Sant Jordi atorgada a un presumpte evasor fiscal

Els tuiters consideren que "no hauria de ser premiat" algú que apareix a la 'llista Falciani'

Josep Maria Bosch Aymerich, al Círculo Ecuestre de Barcelona, el maig del 2010.

Josep Maria Bosch Aymerich, al Círculo Ecuestre de Barcelona, el maig del 2010. / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

ElGovernha fet pública la llista dels guardonats amb la Creu de Sant JordiCreu de Sant Jordi el matí d'aquest dimarts i la polèmica ja està servida. L'enginyer i arquitecte Josep Maria BoschAymerich, que apareix a la 'llista Falciani'de presumptes evasors fiscals elaborada per l'exempleat del banc suís HSBC, ha estat premiat amb la màxima distinció que atorga la Generalitat. Aquest fet ha causat indignació i sorpresa a la xarxa ja que els usuaris han considerat "paradoxal" que un presumpte evasor fiscal sigui guardonat.  

"Desconeixement"

Notícies relacionades

Bosch és un dels integrants de la primera 'llista Falciani', contra els quals va actuarHisendaper delicte fiscal, i durant anys podria haver emès i cobrat factures mitjançant una fundació amb seu a Liechtenstein, segons va publicar 'El País'. No obstant, el portaveu i conseller de Presidència,Francesc Homs, ha assegurat que desconeixia aquest punt. "Les Creus de Sant Jordi les proposen entitats i personalitats diverses. Ignoro quina entitat l'ha suggerit. Ja ho aclarirem", ha explicat Homs.

Exemplaritat

Els tuiters han denunciat aquest fet ja que asseguren que "no hauria de ser exemplar" un presumpte evasor. Així, han demanat explicacions i fins i tot la retirada del guardó.