TOC D'ATENCIÓ DE LA COMISSIÓ EUROPEA

El Govern descarta noves mesures per complir el dèficit

Guindos assegura que el creixement serà més gran que el que espera Brussel·les

1
Es llegeix en minuts
P. ALLENDESALAZAR / MADRID

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha tret importància al toc d'atenció donat per la Comissió Europea a Espanya respecte al dèficit pressupostari de l'any que ve. La diferència de previsions entre els dos Executius, ha assegurat, és "marginal" i es veurà compensada per un creixement de l'economia més elevat del previst per Brussel·les.

El ministre, així, ha descartat que el Govern aprovi noves mesures per complir l'objectiu de dèficit del 2015. La Comissió, ha destacat, estima que Espanya creixerà l'1,7% l'any que ve i tindrà un desfasament pressupostari del 4,6%, mentre que l'Executiu preveu una expansió del 2%, que permetrà arribar a l'objectiu de dèficit del 4,2%.

Després del Consell de Ministres, Guindos també ha recordat que la Comissió va estimar fa just un any que Espanya creixeria el 0,5% el 2014 i tindria un dèficit del 5,9%, quan el creixement finalment serà de l'1,3% i el forat dels comptes públics serà inferior al previst per Brussel·les. "Ens van demanar mesures per 2.000 o 3.000 milions d'euros, ara no", ha subratllat.

REFORMA FISCAL

El ministre també ha assegurat que la Comissió "no està qüestionant en absolut" la reforma fiscal i que valora que Espanya "no té desequilibris econòmics excessius i que han corregit" els que hi havia. "Espanya és de les grans economies europees la que més creix", ha rematat.

Notícies relacionades

Quan li han preguntat pel programa econòmic de Podem, Guindos ha destacat que Espanya "fa tres anys va estar molt a prop del col·lapse". Una situació que, ha afirmat, s'ha corregit gràcies a la política econòmica elegida pel Govern. "No crec que ningú vulgui tornar a aquella situació", ha mantingut.

El ministre ha fet aquestes afirmacions després que el Consell de Ministres hagi estudiat l'avantprojecte de llei de resolució bancària. En aquest sentit, ha revelat que un espanyol figura a la llista de candidats per ocupar un lloc en el futur mecanisme únic de resolució (segons s'apunta al mercat, Antonio Carrascosa, actual director general del Fons de Resolució Ordenada Bancària, FROB).