eleccions europees

Podem, el partit revelació de Pablo Iglesias

La nova formació d'esquerres aconsegueix cinc diputats i ser el quart partit d'Espanya

Pablo Iglesias, el líder de Podem, fa un discurs davant el seu auge com a quarta força política / periodico

1
Es llegeix en minuts
EDUARDO LÓPEZ ALONSO / Barcelona

Podem ha aconseguit cinc escons en les eleccions al Parlament Europeu. Més d'1,2 milions de votants els han permès aconseguir cinc diputats. El partit revelació d'aquestes eleccions a Espanya encarna com cap altre una de les línies de renovació democràtiques, amb l'aportació de verdaders 'outsiders' de la política, injecció directa des de l'exterior en el reg sanguini de la política des de l'òptica ciutadana i d'esquerres.

Notícies relacionades

Al final, l'aposta personalista encarnada per Pablo Iglesias, amb cara inclosa a les paperetes, ha resultat un encert. No ha importat el pressupost ridícul del partit, i sí que ha estat una ajuda fonamental el suport del programa de Jesús Cintora a Cuatro i altres mitjans de comunicació privats. El pla de campanya basat en la difusió per xarxes socials i en el boca a orella ha estat la clau de l'èxit. Al final, el partit ha col·locat a Estrasburg Pablo IglesiasTeresa Rodríguez, l'exfiscal en cap anticorrupció, Carlos Jiménez VillarejoLola Sánchez i Pablo Echenique. Una gota, una primera gota d'esquerra espanyola de nova fornada a Europa.

Nascut el 1978, Pablo Iglesias, politòleg, ha defensat durant tota la campanya posar el sistema al servei dels ciutadans. A favor d'Europa, però amb reserves, disposat a proposar la sortida de l'euro si amb això es pot "democratitzar l'economia". Podem ha aconseguit ser el gran triomfador de la disgregació de l'esquerra i la crisi del bipartidisme. En el missatge d'Iglesias ha ressaltat la idea que "molta gent humil" ha confiat en el passat en el PSOE i desitja ara una alternativa creïble d'esquerra. La debacle del PSOE s'explica en bona part pel naixement de Podem

Temes:

Podem