Alcaraz s’exhibeix a Roma amb un gran triomf contra Sinner

L’astre murcià no va cedir ni un sol cop el servei en tot el partit contra el número u (7-6, 6-1) i es presentarà a Roland Garros amb la moral ben amunt per revalidar el títol de l’any passat.

Alcaraz s’exhibeix a Roma amb un gran triomf contra Sinner
3
Es llegeix en minuts
IKER KIND

A aquest nivell no hi ha qui el guanyi. Carlos Alcaraz es va proclamar ahir campió del Masters 1000 de Roma després de firmar un partit gairebé perfecte contra el seu màxim rival, Jannik Sinner (7-6, 6-1). L’espanyol no va cedir ni una sola vegada el seu servei en tot el partit i es presentarà a Roland Garros amb la moral ben amunt per revalidar el títol de l’any passat.

Alcaraz i Sinner arribaven a la final en plena forma. L’espanyol reapareixia a Roma després d’una lesió que posava en perill la seva gira preferida, però el nivell mostrat durant la setmana va fer veure que era perfecte per competir i rendir al màxim nivell en terra batuda. L’italià també tornava a la pista en aquest torneig, tot i que la seva absència no es devia a una lesió sinó a una sanció per dopatge de tres mesos. Tot i així, com si no hagués passat el temps, Sinner es va plantar a la final sense donar opcions als rivals, més enllà de perdre un set contra Tommy Paul. El Jannik de sempre.

Tots dos van començar de manera semblant, guanyant els punts més per errors del rival que pel seu propi potencial. Molt seriosos en el servei, els dos jugadors no van cedir en els dos primers torns. En el tercer, el murcià va tenir l’oportunitat de trencar el servei a Sinner, però la seva baixa efectivitat en la restada li va impedir aconseguir-ho. Semblava mentida que estiguessin jugant en terra batuda, la superfície on els serveis no són tan efectius i es produeixen més breaks. Sinner i Alcaraz no hi entenien d’això i es van mostrar intractables amb el servei com si es tractés d’un partit jugat en pista dura. Tant les restades de l’italià com les de l’espanyol no van aconseguir incomodar l’oponent.

Això va passar fins al 6-5 de l’italià. El jugador local va collar des de la restada, i també l’afició, i Alcaraz ho va notar en els cops que feia. Diversos errors consecutius de Charly van atorgar les dues primeres boles de ruptura a Sinner. L’afició veia a venir el set del seu jugador, però Alcaraz ho va gestionar com un campió. El va superar amb dos serveis que van forçar l’error de Jannik i es va acabar enduent la primera mànega al tie-break amb la moral ben alta. L’espanyol va arribar al 3-0 en l’inici i va saber gestionar aquest avantatge fins a establir el 7-5 i el set després d’una pujada a la xarxa fantàstica que va culminar una gran feina del número 2 del món.

Festival de l’espanyol

El segon set va ser un espectacle del murcià. Una de les millors mànegues de la seva carrera, o potser la millor. Deixades, dretes, canvis d’altura amb la bola, serveis impossibles. Va lluir tot l’arsenal contra un Sinner superat. L’espanyol li va clavar un 5-0 i va amenaçar d’endossar un set en blanc a tot un número 1 del món.

Notícies relacionades

L’italià, que sempre destaca per una forta mentalitat, estava trasbalsat per la màgia del rival, que per primer cop en un duel contra Sinner semblava que guanyés el joc mental. Un aspecte fonamental per a Charly en aquesta final i per a tot el que li ve en aquesta gira.

Per molt poc no va segellar un 6-0. Això, però, tant era. Després d’un joc còmode de l’italià, Alcaraz va tancar el partit de la mateixa manera que en el primer set: a la xarxa. Els braços enlaire i el somriure de saber que havia firmat un partidàs. Venia d’una lesió a Barcelona, de perdre’s Madrid, però en terra és gairebé invencible. Almenys jugant a aquest nivell. "Vam venir aquí per veure com seria la lesió. He aconseguit aquest gran resultat pel gran equip que tinc, la meva família, amics, que han estat sempre amb mi. Aquest trofeu és més vostre que no pas meu", va assegurar el campió.