Mbappé acapara les crítiques després d’un nou fiasco

L’astre deixarà el PSG després de perseguir sense èxit la Champions set anys. «La seva empremta a París quedarà entelada per sempre», diu ‘L’Équipe’.

Mbappé, desolado tras caer eliminado en París de las semifinales de la Champions por el Dortmund.

Mbappé, desolado tras caer eliminado en París de las semifinales de la Champions por el Dortmund. / Miguel Medina / Afp

2
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

Sis pals en l’eliminatòria, dos en l’anada i quatre en la tornada. Però deia el gran José Ángel Iribar que "els pals són els millors defenses del porter, perquè salven els gols quan estàs batut". I el París Saint-Germain no va ser capaç de marcar un sol gol contra el Borussia Dortmund, que va guanyar els dos partits per la mínima i es va ficar amb justícia a la final de Wembley, on no hi haurà Kylian Mbappé, que se n’anirà del PSG sense el títol que tant han perseguit ell i el club parisenc.

L’astre francès arribava a les semifinals com a màxim golejador de la competició empatat a vuit gols amb Harry Kane, dos per sobre de Griezmann i Haaland, i tres més que Rodrygo, Vinícius i Morata. Però en els dos partits contra el Borussia no va poder marcar i això ho va trobar a faltar el seu equip, que va marxar de la semifinal sense aconseguir un sol gol contra els alemanys.

Ni un títol internacional

Mbappé se n’anirà del PSG sense conquerir la Champions i es confirma que Kylian gairebé necessita més el Madrid que el Madrid el francès en aquests moments. El de Bondy deixa enrere set temporades buscant conquerir la Copa d’Europa. Ni amb Neymar i Messi al seu costat, ni sense ells. Un fiasco rere l’altre que el fan marxar sense haver guanyat un sol títol internacional amb el PSG.

Les crítiques de la premsa francesa no es van fer esperar. Le Parisien advertia en la seva crònica: "El símbol de la frustració va ser un mut Kylian Mbappé, un simple agitador que es va limitar a treure centres rasos que van generar suors fredes en l’afició alemanya. O una rematada ben desviada pel porter alemany".

Notícies relacionades

L’Équipe dedicava unes línies al davanter sota el títol "Mbappé, l’obra inacabada", en què es podia llegir el següent: "Mai aixecarà l’orelluda amb el PSG. Kylian Mbappé no haurà completat la seva missió, culpa d’un Borussia Dortmund intractable, que el va defensar perfectament durant els dos partits. Però també i sobretot d’ell, que ho va fer gairebé tot malament en 180 minuts. Va poder haver revifat la flama empatant en els últims minuts, però la seva rematada es va estavellar al travesser (en minuto 87). Alineat en l’extrem esquerre, malgrat que és la seva zona favorita, el capità dels bleus es va frustrar. La seva empremta a París quedarà entelada per sempre".

El PSG continua competint en la Ligue 1, tot i que ja és campió amb 12 punts de distància sobre el segon, el Mònaco. Dissabte, contra el Tolosa, Mbappé disputarà el seu últim partit al Parc dels Prínceps amb l’elàstica parisenca després de set temporades. I posteriorment jugarà la final de Copa del 25 de maig contra el Lió en el que podria ser el seu últim títol com a jugador del PSG. Després del partit contra el Dortmund, el davanter es va limitar a afirmar que es trobava "molt decebut per l’eliminació" i va marxar quan va ser preguntat si recolzaria el Reial Madrid contra el Bayern.