TRIBUNALS

Rubiales treu pit en la seva declaració davant la jutge

L’exdirigent va citar Piqué com el ‘facilitador’ del negoci a l’Aràbia de la Supercopa 

«Som responsables de la millor gestió de la història, no ja d’una federació, sinó de qualsevol lliga o club del món», va dir l’expresident.

Rubiales treu pit en la seva declaració davant la jutge

alberto muñoz cristina gallardO

2
Es llegeix en minuts
Alberto Muñoz
Cristina Gallardo

La jutge Delia Rodrigo va imposar ahir a l’expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Luis Rubiales l’obligació d’informar i demanar permís si té intenció d’abandonar el país, així com de facilitar la data i domicili que ocuparà a l’estranger en cas d’obtenir l’esmentat permís. També haurà de comparèixer una vegada al mes al jutjat i cada vegada que sigui requerit.

Així va concloure la compareixença de Rubiales en qualitat d’investigat al Jutjat d’Instrucció número 4 de Majadahonda, la titular del qual l’ha imputat per presumptes delictes d’administració deslleial i corrupció en els negocis en relació amb la gestió al capdavant de l’òrgan federatiu.

Després de la seva declaració, de més de quatre hores, va incidir davant els periodistes que és el "més interessat" a aclarir la seva gestió, a la qual es va referir com a "molt bona" a nivell econòmic i esportiu. "Mai hi ha hagut cap diner que es rebés de manera irregular, cap licitació irregular, hem actuat amb la màxima excel·lència i buscant la legalitat".

Fonts presents en la declaració van assenyalar a El Periódico de España que durant l’interrogatori l’expresident de la RFEF va apuntar directament a Gerard Piqué i l’empresa Kosmos com els facilitadors del negoci de 40 milions que va suposar portar la Supercopa a l’Aràbia. Un negoci que, a més, també va proporcionar a l’empresa de l’exfutbolista una comissió anual de quatre milions, ja que era qui tenia contactes amb la companyia pública saudita.

"La comissió de Kosmos amb els àrabs a nosaltres no ens afecta, realment si era d’un 3% o d’un 68% a nosaltres és que ens era igual", va dir Rubiales durant la seva declaració, segons va poder saber El Periódico de España.

"Nosaltres vam negociar els diners que rebia la federació, la resta Kosmos ho negociaria amb el seu client i ells ho resoldrien de la millor manera possible. Si ells hi estaven d’acord, qui som nosaltres per dir-hi res", va prosseguir Rubiales

El que va ser responsable de l’organització federativa únicament va contestar la jutge, el fiscal Anticorrupció José Miguel Alonso i el seu nou advocat i, lluny de reconèixer errors, també va treure pit: "Som els responsables de la millor gestió de la història, no ja d’una federació, sinó de qualsevol lliga o club del món. No hi ha ningú que hagi fet una gestió com la nostra".

Salvació en la pandèmia

Notícies relacionades

També sobre el contracte de la Supercopa, Rubiales va arribar a dir que molts equips haurien desaparegut durant la pandèmia si no hagués estat per això, ja que no hi ha una competició tan important des del punt de vista econòmic. També va apuntar que es va parlar amb Qatar i amb els EUA per canviar la seu de la competició.

Rubiales va començar a donar explicacions de la seva gestió davant la justícia gairebé dos anys després que el juny del 2022 s’iniciés la instrucció de la causa per presumptes delictes de corrupció. Va canviar d’advocat a un d’especialitzat en delictes de corrupció, Vicente Gómez Tejedor, després de tornar a Espanya des de la República Dominicana per enfrontar-se a la compareixença davant la jutge.