tennis

Nadal: «Ser aquí és un regal i m’ho prenc com el meu últim any»

«Estic prou preparat per jugar», remarca l’ex número u, que disputarà a Barcelona el seu segon torneig de la temporada. El balear debuta avui contra l’italià Cobolli (63è del món).

Nadal: «Ser aquí és un regal i m’ho prenc com el meu últim any»

JAUME PUJOL-GALCERAN

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Rafael Nadal ja està llest per al ball. Gairebé tres mesos després de jugar el seu últim partit el 5 de gener en el torneig de Brisbane, finalment saltarà avui a la pista central que porta el seu nom. Ell mateix ho va anunciar. «Estic content de ser aquí. Demà [per avui] seré a la pista», va dir només asseure’s en una sala de premsa plena del Reial Club Tennis Barcelona. Aquesta vegada el seu cos li donarà aquesta treva que no li va concedir després de veure’s obligat a renunciar a l’Open d’Austràlia, Doha, Indian Wells i Montecarlo.

«M’ho prenc com el meu últim any. Tinc la sensació que serà la meva última cita aquí i vull disfrutar-la. És un regal tot i que no vinc a fer-me un homenatge. Les sensacions són aquestes. Estic prou llest per jugar, però sense pensar com arribo», assegurava abans de «saltar a la pista» contra l’italià Flavio Cobolli (63è del món), en partit de primera ronda (en el quart torn del dia, no abans de les 16.00 hores, Esport3, Teledeporte i Movistar).

Nadal va decidir jugar en l’últim moment després d’una setmana molt positiva a Barcelona. «Estic just de preparació, però sense renunciar a ser competitiu», va insistir. «Vinc de dos anys difícils, d’una lesió important de maluc. Serà el segon torneig que jugo aquesta temporada».

El 12 vegades campió del torneig és el primer a acceptar la seva situació en el que pot ser l’últim ball. «És el que hi ha. És part de la vida d’un esportista. Tot té un principi i un final».

Dos anys sense jugar en terra

Abans d’acudir a la sala de premsa, el tennista balear, actualment 646è en el rànquing mundial, va estar entrenant-se durant una hora i mitja amb el bolivià Hugo Dellien (178è mundial), sense forçar el servei. Va evitar parlar dels seus «problemets» als abdominals. «Ho vaig comentar a Sevilla [durant la final de la Copa del Rei de futbol a la qual va acudir com a seguidor del Mallorca] perquè el meu oncle [Toni Nadal] ho havia dit. Però em canso d’explicar les meves penúries físiques».

Notícies relacionades

Nadal no juga en terra des que va guanyar el 14è Roland Garros el 2022. Dos anys sense trepitjar el seu territori preferit en què ha guanyat 64 títols des del primer que va mossegar a Sopot (2004) fins a l’últim a París, entre els quals una dotzena a Barcelona, on només ha perdut quatre partits de 70 jugats des del seu debut el 2003. L’última vegada que va jugar a Barcelona va ser quan va guanyar el seu últim títol el 2021 contra Stefanos Tsitsipas. Els únics que fins al moment han guanyat Nadal a Barcelona són Àlex Corretja (2003), Nicolás Almagro (2014), Fabio Fognini (2015) i Dominic Thiem (2019).

Guanyar un 13è títol a Barcelona Nadal ni ho pensa. És el primer en ser conscient de les seves limitacions tot i que nega estar preocupat perquè una nova lesió posi punt final a la seva carreres. «¿Por? ¿Què més em pot passar?», es va preguntar Nadal. «Seguiré fins que valgui la pena. No hi ha data límit».